Судија тражи милионче!

Бруно Марић, хрватски фудбалски судија из Бјеловара, у среду је у Загребу, у пратњи адвоката Владимира Гредеља, одржао конференцију за медије, на којој је најавио подизање тужбе против Европске фудбалске уније (УЕФА), са одштетним захтевом од милион евра.

Марић се прошле године нашао у средишту кладионичарске афере и осумњичен је за намештање прве утакмице финала Купа Хрватске из 2009. године.

Током истраге њега је испитао познати истражитељ Робин Бокшић, који је касније добио отказ, док је шеф Дисциплинске комисије УЕФА Петер Лимахер поднео оставку. Гредељ је изјавио како УЕФА има десет дана да понуди доказе против Марића или да објави јавно извињење.

"Уколико се то не догоди, подићићемо тужбу на милион евра и то у Хрватској. Због Бокшића и Лимахера Марић је дискредован као човек и као фудбалски судија," истакао је Гредељ.

Марић се на тужбу одлучио након немилих сцена у Винковцима, где је судио утакмицу између Цибалије и Динама, а адвокат Гредељ је најавио и подизање тужбе против председника Цибалије Жељка Чуле за клевету.

"Од кад се моје име споменуло у истрази о намештању утакмица, на мене се врши притисак где год дођем. Понашање званичника Цибалије је било недопустиво," рекао је Марић, док је Гредељ додао:

"То је било дивљаштво и за такве људе не сме бити места у спорту".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи