Нерешено пред Путином

Млади фудбалски тимови Црвене звезде и Зенита из Санкт Петербурга играли су у пријатељској утакмици у Београду нерешено 1:1 (0:0). Утакмици је присуствовао руски премијер Владимир Путин, који се на Маракани појавио у друштву Мирка Цветковића, премијера Србије.

Руски премијер Владимир Путин дошао је данас на утакмицу младих тимова Црвене звезде и Зенита из Санкт Петербурга, а домаћа публика поздравила га је овацијама, паролама и певањем руских песама.

Путин је на стадион дошао у 52. минуту, праћен премијером Србије Мирком Цветковићем, а утакмица је у том тренутку прекинута. Домаћи навијачи почели су тада да певају мелодију руске песме "Каљинка", упалили су бакље и развили поздравне пароле на руском.

Путин се преко ограде ложе руковао са појединим навијачима и потписивао картоне са његовим ликом, који су дељени на улазу на стадион.

Утакмици су присуствовали и други чланови владе, политичари, спортски функционери и спортске легенде.

Још неколико организованих група дошло је до стадиона да би поздравило Путина, међу којима је и десетак мотоциклиста из Македоније, који су носили заставе Русије и Србије, затим и неколико особа обучених у средњовековну одећу.

Утакмица се завршила резултатом 1:1. Стрелци су били Зорица у 51. минуту за Црвену звезду, а Мурихин у 65. минуту за Зенит. На стадиону се званично окупило 24.860 људи.

Руски премијер Владимир Путин био је одушевљен поклонима које је добио од челника Црвене звезде, а посебно му се допао нови дрес "црвено-белих", који је реплика дреса из 1991. године када је српски клуб постао шампион Европе.

"Путину се много допао дрес са бројем 1 који је добио на поклон и рекао је како би волео да Звезда или Зенит ускоро постану шампиони Европе", истакао је Николовски.

Путин је од председника Црвене звезде Владана Лукића и председника Спортског друштва Петара Шкундрића осим дреса добио на поклон и реплику пехара Купа европских шампиона (који је Звезда освојила пре 20 година на стадиону "Свети Никола" у Барију) и копију фреске Белог анђела из средњовековног манастира Милешева.

Руски премијер, иначе бивши џудиста, добио је од Џудо клуба Црвена звезда кимоно са грбом црвено-белих.

Број коментара 35

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи