Потврда квалитета Србије

Ближи се дан "Д". Србију интересује само победа. Сваки други резултат не долази у обзир. Наша селекција је под притиском, али су играчи свесни шта их очекује. Нападач Никола Жигић рекао је да екипа има квалитет за пласман на Европско првенство, али да то мора да потврди победама против Северне Ирске и Естоније.

Поред тога што недостаје неколико стандардних играча, највећи проблем ће бити празне трибине стадиона Црвене звезде, због изгреда хулигана у Ђенови. Играчи тврде да ће превазићи и тај проблем, да ће дати све од себе да савладају неугодне Ирце. Меч против Северне ирске игра се у петак од 20.30 часова уз директан пренос на нашем Првом програму.

Жигић је сигуран у успех, али ипак каже да није на одмет и мало спортске среће, али...
"Имамо квалитет, али ће нам за победе на предстојећим утакмицама требати и срећа. Међутим, очигледно је да срећу немамо, јер се већ повредило неколико играча. Сви желимо на ЕП и покушаћемо да будемо прави у право време", рекао је Жигић на конференцији за новинаре у Кући фудбала у Старој Пазови.

Претходних дана Жигић је имао проблема са повредама примицача и препона.
"Из дана у дан сам све боље. Радим у теретани и на бициклу, а надам се да ћу бити спреман за обе утакмице. Трудимо се да уклонимо бол, а све је у рукама лекара", казао је он.

Жигић је оценио да ће отежавајућа околност против Северне Ирске бити играње пред празним трибинама због казне након прошлогодишњег дивљања хулигана у Ђенови.
"Играо сам већ два пута у каријери пред празним трибинама. Нико не жели да игра у таквој атмосфери. Надам се да се, после ове казне, на нашим стадионима неће понављати грешке и да ћемо поново имати одличну подршку навијача", рекао је Жигић.

Селектор Србије Владимир Петровић Пижон у тим је после неколико месеци паузе вратио играча Милана Јовановића, који у Ливерпулу нема велику минутажу.

"Прија ми што сам опет овде. Потрудићу се да у времену које следи решим клупски статус, па да се не поставља питање мог играња за репрезентацију", рекао је Јовановић.

Србија у петак дочекује селекцију Северне Ирске, а у уторак ће у Талину играти против Естоније. "Против Ираца ће бити пуно дуела и трчања. Брине ме то што неће бити навијача, јер су они ти који дају тон игри", казао је фудбалер енглеског прволигаша.

Селектор Петровић најавио је да би Јовановић могао да заигра као класични нападач. "Надам се да могу да одговорим таквом захтеву. Неће ми бити први пут да играм нападача", навео је Јовановић.

Утакмица Србија - Северна Ирска игра се у петак од 20.30 на стадиону Црвене звезде.

"Орлови" тренутно заузимају претпоследње место на табели Ц групе са шест бодова мање од водеће Италије.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи