Нови мандат Платинију

Платинин још четири године руководи европским фудбалом. Изборна скупштина Европске фудбалске уније одржана је у Паризу, Мишелу Платинију акламацијом је поверен други узастопни мандат, који ће трајати до 2015. године.

Платини је добио гласове представника све 53 чланице Европске куће фудбала, с обзиром на то да није имао противкандидата. Пре четири године, некадашњи репрезентативац Француске и један од најбољих фудбалера свих времена успео је да у изборној трци победи дотадашњег председника Уефе Швеђанина Ленарта Јохансона.

Као један од најважнијих задатака у свом другом мандату Платини је означио бескомпромисну борбу против насиља на стадионима. Нови-стари председник Уефе обећао је и да ће наставити борбу против намештања утакмица.

"Наша највећа одговорност је да заштитимо саму игру. За мене је фудбал, ипак, само игра. Докле год га будемо третирали као игру, уз сву страст коју фудбал носи, бићемо победници", рекао је Платини након реизбора.

Као највећи Платинијев изазов у новом мандату истиче се организација шампионата Европе 2012. године у Пољској и Украјини. Припреме за то велико такмичење протичу уз много проблема, поготово у Украјини.

Платини има 55 година, играо је за Сент Етјен и Јувентус, а био је и селектор фудбалске репрезентације Француске.

Изборном конгресу Уефе присуствовали су председник Светске фудбалске федерације (Фифа) Јозеф Блатер и председник Азијске фудбалске конфедерације Мохамед бин Хамам.

Њих двојица ће се 1. јуна такмичити на изборима за председника Фифе.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи