Меси и Мурињо најплаћенији

Меси, Роналдо, Руни, ово није само распоред најбољих, већ и најплаћенијих фудбалера на планети. Аргентинац годишње зарађује 31 милион евра, Португалац три и по милиона мање, док је Руни далеко иза њих. Тренер са највећим приходима је наравно Мурињо, а прате га Гвардиола и Бенитез.

Са 31 милиона евра годишњег прихода, првотимац Барселоне и најбољи играч света, Лео Меси, најплаћенији је фудбалер на планети, преноси реномирани спортски магазин Франс фудбал (France Football).

Меси је са тим приходима, у којима је осим плате убројан и новац добијен од реклама, богатији од Кристијана Роналда, који годишње прима три и по милиона евра мање од Аргентинца.

Трећи на тој листи је нападач Манчестер Јунајтеда Вејн Руни са 20,7 милиона евра годишње, док играчи са оне стране баре, Дејвид Бекам и Тјери Анри зарађују 19, односно 13,6 милиона евра.

Када је реч о тренерима, без премца је Жозе Мурињо, који има годишње приходе од 13,5 милиона евра, док је његов колега на клупи Барселоне, Пеп Гвардиола на другом месту са три милиона мање.

Занимљиво је да је бивши тренер Интера, Рафа Бенитез, иако је без посла неколико месеци, трећи најплаћенији тренер у прошлој години са приходом од 10,2 милиона евра, док селектор Енглеске, Фабио Капело заузима четврто место са осам и по милиона евра.

По истој листи, Барселона и Реал су клубови који су највише зарадили у прошлој години, док је Манчестер Јунајтед пао на треће место.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи