Арсенал заостаје, Јунајтед се провлачи

Тридесето коло Премијер лиге донело је неочекиване резултате. Арсенал није успео да савлада ВБА, Јунајтед једва победио Болтон, Тотенхем кикснуо против Вест Хема, Вулверхемптон славио у гостима против Астон Виле. Десетопласирани Стоук има само седам бодова предности у односу на последњи Виган.

Тотенхем је одиграо прву утакмицу 30. кола Премијер лиге и није успео да реализује неколико прилика за гол. Меч је завршен резултатом 0:0, а највећи кривац за овакав исход је Џермајн Дефо, који је пропустио бар три шансе у којима је морао да савлада Грина. „Певци" све више заостају за Ситијем и Челсијем, тако да имају све мање шанси да се следеће сезоне поново пласирају у Лигу шампиона.

„Црвени ђаволи" од данас су још ближи титули. Тешко остварена победа над Болтоном и пет бодова предности у односу на Арсенал. Алекс Фергусон извршио је две измене на полувремену и то му се исплатило. Бербатов је заменио Чичарита и у 88. минуту савладао Јаскелаинена, што је било довољно за нова три бода. Јунајтед је славио иако је од 76. минута играо са играчем мање, пошто је Еванс добио црвени картон.

Ненад Милијаш одиграо је свих 90 минута у победи Вулвса над Астом Вилом. Вулверхемптон је на тај начин заузео 18. позицију и до краја првенства бориће се за опстанак.

Бирмингем, без Николе Жигића, није добро прошао на гостовању Вигану. „Брамији" су повели преко Риџвела у 6. минуту, али су Клеверли и Фигероа преокренули меч и донели важну победу у дербију зачеља. Стоук сити је „частио" Њукасл са 4:0 и преузео десету позицију на табели, док је Блекбурн стигао два гола заостатка у мечу са Блекпулом и завршио утакмицу резултатом 2:2.

Арсенал је пропустио прилику да и даље одржава разлику за Манчестером, јер је против Вест Бромвич Албиона освојили само бод. „Тобџије" су до до 70. минута имале два гола заостатка, да би за само седам минута изједначили. До краја ни једна екипа није задала завршни ударац противнику, тако да су обе стране уписале по бод.

Евертон је у последњем мечу данашњег програма савладао лондонски Фулам, головима Колмена и Сахе. Клинт Демпси био је једини стрелац за госте. Евертон се овом победом пробио до деветог места на табели, док Фулам сада заузима 12. место и део је групе од најмање шест клубова који ће се борити за опстанак.

Резултати:
Тотенхем - Вест Хем 0:0
Астон Вила - Вулверхемптон 0:1 (Џарвис 38.)
Блекбурн - Блекпул 2:2 (Самба 49, Хоиле 90. - Адам 25, 29.)
Манчестер јунајтед - Болтон 1:0 (Бербатов 88.)
Стоук - Њукасл 4:0 (Волтерс 29, Пенант 46, Хигинботом 49, Фулер 90.)
ВБА - Арсенал 2:2 (Рид 3, Одемвинге 58. - Аршавин 70, ван Перси 78.)
Виган - Бирмингем 2:1 (Клеверли 25, Фигероа 90. - Риџвел 6.)
Евертон - Фулам 2:1 (Колмен 36, Саха 49. - Демпси 62.)

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи