Хамбург убедљив, Дортмунд испустио победу

У суботу је у Немачкој одиграно шест утакмица 27. кола Бундеслиге. Бајерн и Вердер тријумфовали у гостима, док су Франкфурт и Хановер савладали противнике на својим стадионима. Дортмунд водио до минут пред крај, а освојио само бод. Хамбург је такође био успешан домаћин, пошто је са 6:2 надиграо Келн. Гојко Качар стрелац петог поготка за ХСВ.

Франкфурт и Сент Паули одиграли су утакмицу која би на крају сезоне могла да буде кључна за опстанак оба тима у лиги, а Теофанис Гекас учествовао је у победи домаћег састава са два гола. Франкфурт је сада на 14. позицији са 31 бодом, док се екипа из предграђа Хамбурга остаје на позицији 16.

Бајерн је добро почео меч у Фрајбургу, па је Марио Гомез постигао погодак већ у 9. минуту. Домаћи су узвратили преко Сисеа осам минута касније, а сва три бода Баварцима, поготком на два минута до краја, донео је Франк Рибери. Бајерн тако остаје у трци за местом које следеће сезоне води у Лигу шампиона.

Најубедљивију победу забележио је Хамбургер, који је на свом терену савладао Келн резултатом 6:2. Истакао се Младен Петрић, који је постигао три гола, док су остали голови били дело Качара, Зе Роберта и Бен Хатире. За понос „јарчева" побринули су се Јајало и Подолски, који су били прецизни у 50. и 62. минуту.

Хановер и даље пружа одличне партије и потпуно заслужено се са Бајерном бори за квалификације за Лигу шампиона. Конан и Абделауе били су стрелци за Хановер у победи над незгодним Хофенхајмом.

Вердер из Бремена полако бежи са дна табеле. Изабраници Томаса Шафа успели су да забележе нови тријумф и тако трећи пут за редом остану непоражени. Овога пута надигран је Нирнберг, а голове за госте дали су Сандро, два пута са беле тачке, и Пизаро. Једини гол за домаће постигао је Гундоган.

Водећа Борусија из Дортмунда повела је против Мајнца у осмом минуту, када је Хумелс погодио мрежу гостију. Нури Сахин није искористио једанаестерац, па је казна стигла "милионере" на само минут пред крај утакмице, када је Петар Слишковић савладао Вајденфелера. Борусија остаје прва на табели и има 10 бодова предности у односу на другопласирани Леверкузен, који у недељу дочекује Шалке.

Резултати:

Франкфурт - Сент Паули 2:1 (Гекас 34, 77 - Такји 42)

Фрајбург - Бајерн 1:2 (Сисе 17 - Гомез 9, Рибери 88)

Хамбургер - Келн 6:2 (Петрић 12, 38, 43, Бен Хатира 32, Качар 52, Зе Роберто 58. - Јајало 50, Подолски 62.)

Хановер - Хофенхајм 2:0 (Конан 38, Абделауе 53.)

Нирнберг - Вердер 1:3 (Сандро 27, 89, Пизаро 50. - Гундоган 30.)

Дортмунд - Мајнц 1:1 (Хумелс 8. - Слишковић 89.)

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи