Дете које прави скупе грешке

Млади нападач Италије има све предиспозиције да постане фантастичан играч. Поседује застрашујућу брзину, снажан је у дуелу, а Премијер лига је место које нуди доста простора за напредак. Ипак, “Супер Марио” само на тренутке користи све што му је на располагању и чини се да је Роберто Манћини уложио 24 милиона фунти на бомбу која сваког тренутка може да експлодира.

Шеик Мансур убризгао милионе у клуб 2008. године и још једном се показало да новац није гаранција успеха. Прва жртва незадовољства због изостанка инстант-успеха био је Марк Хјуз. Доведен је Роберто Манћини, који је имао одрешене руке на трансфер тржишту.

Италијан је довео свог сународника Балотелија, за кога је тврдио да ће га дисциплиновати и од њега направити једног од најбољих играча на свету. До сада није успео. Балотели није дорастао очекивањима, што је показао у неколико наврата. Последњи пут, у четвртак на реванш утакмици осмине финала против кијевског Динама. Унервозио се, непримерено реаговао, добио црвени картон и тако значајно умањио шансе клуба да се пласира у следећу рунду. Овим потезом показао је мањак поштовања према својим саиграчима, клубу и професији.

Сити је и раније имао проблема са "девојчицама" које нису оправдавале своју репутацију и плату великих звезда. Робињо је био први који је требало да покрене "плаву револуцију", али се показао као потпуно промашена инвестиција. Много приче, још више новца, а резултата нигде.

Узимајући то у обзир, многи се питају зашто је Маћини ризиковао довођењем Балотелија. Реално, постојале су мале шансе да се темперамент италијанског репрезентативца доведе у ред у року од неколико месеци.

Рајан Гигс и Пол Сколс су на путу да Јунајтеду донесу 19. титулу првака Енглеске и обојица добро знају да ни један појединац не сме да стоји на путу амбиције клуба. Успешне организације темеље своје успехе на духу, поносу и поштовању, које Балотели очигледно нема.

Испадање од Динама из Кијева показало је да једноставно улагање непојмљиве количине новца не гарантује трофеје. Играч који, као Балотели, константно игра на штету свог клуба, не може бити део победничке екипе.

И саиграчи проблематичног Италијана више не могу да истрпе његове непромишљене потезе и све ређе стају у његову одбрану.

"Он је талентован момак, али изневерио је нас остале", рекао је Најџел Де Јонг након што је Сити завршио европску авантуру. Балотели је можда чудо од детета које је до сада имало подршку. Његови потези ипак показују да је још увек само дете на које се не би требало ослањати.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи