Звезда мора даље

На меч са комшијама стављена је тачка. Црвено-белима предстоји меч против Борчанаца. Победа је императив. Тренер фудбалера Црвене звезде Роберт Просинечки рекао је да су играчи још под утиском пораза од Партизана, али да морају да нађу мотив и победе БСК из Борче на свом терену у 19. колу Супер лиге.

Звезда је велики клуб, наш најтрофејнији и од ње се очекују само победе. Из пораза мора да се извуку поуке и да се настави даље, ка новим искушењима. Све је подређено наредном мечу и првенственој победи против БСК-а. Звездин тренер , први пут, није могао да саопшти састав тима, пошто су се поред Лија Адија, који је пропустио претходне две утакмице, на повреду пожалили Огњен Короман и Павле Нинков.

"Треба вратити мотивацију екипи после болног пораза, а утакмица са БСК-ом сигурно неће бити лака пошто ће се противник бранити са десет играча", истакао је Просинечки на конференцији за новинаре у Београду. "Морамо да поправимо скок у одбрани јер је то проблем који имамо још од припрема. Већ сам причао о том хендикепу и радићемо на његовом побољшању", рекао је Просинечки.

Око Адијеве повреде подигла се велика прашина пошто се очекивало да је репрезентативац Гане опорављен од повреде задње ложе, али је он по завршетку последњег тренинга пред меч са Партизаном рекао да не може да игра.

"Не разумем зашто се направио толики проблем око Адијеве повреде. Не знам да ли је исценирао или не, али мислим да није", оценио је Просинечки.

Млади тренер црвено-белих казао је да му смета то што играчи често добијају жуте картоне због недисциплине на терену и да ће тим поводом обавити разговор са њима.

"Дисциплина нам је највећи проблем. Не могу да верујем да су Короман и Тошић дозовлили себи да због приговора добију жути картон због којег ће пропустити реванш са Партизаном. Већ сам причао са играчима о томе, али ћу морати поново. Такво понашање нећу толерисати", истакао је Просинечки.

Утакмица између Црвене звезде и БСК Борће играће се у недељу у 19 сати на Маракани. Улазнице за тај меч могу се купити на благајнама Звездиног стадиона сутра од 11 до 14 сати и на дан утакмице од 11 до почетка меча по цени од 200 динара за северну трибину, 400 за источну и 500 за западну.

Директор Омладинске школе Црвене звезде Ратко Достанић рекао је данас да ће тај клуб од 12. јуна до 3. августа на Златибору одржати камп за фудбалере узраста од 10 до 15 година. Биће то први пут у историји да овај београдски клуб организује камп за фудбалере.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи