Хаос на Енфилду

Ривалитет Ливерпула и Манчестер јунајтеда је одавно прерастао у мржњу, а то се најбоље видело и на мечу ФА Купа младих тимова два клуба одиграном на Енфилду, где је осим нереда на трибинама виђен и хаос на терену.

Утакмице Ливерпула и Манчестер јунајтеда увек се третирају као мечеви високог ризика, без обзира о којем се такмичењу ради. Велики риватлитет два клуба ништа није мањи ни када играју њихови омладинци.

У мечу омладинског ФА Купа између Ливерпула и Јунајтеда на Енфилду, на трибинама и терену виђено је оно чега није било ни на мечевима првих тимова ова два клуба.

Манчестер је успео да победи Ливерпул у гостима 3:2, а обе екипе меч су завршиле са по девет играча.

Ипак, хаос на терену имао је увод на трибинама Енфилда, где се сакупило више од 10.000 људи. Наивијачи Јунајтеда провоцирали су симпатизере Ливерпула, певајући песме о несрећама Хилсбороу и Хејселу, где је погинуо велико број навијача "црвених".

Због недоличног понашања, шест навијача "ђавола" је избачено са утакмице, а полиција покушава да идентификује двојицу навијача који су на мечу палили бакље.

Бивши фудбалер Ливерпула, Џон Алдриџ, који је наступао за клуб 1986. године, када је на стадиону Хилсбороу 96 навијача изгубило живот, био је згрожен понашањем гостујућих симпатизера.

"Навикли смо на вређање Јунајтедових навијача када дођу на Енфилд, али да певају о несрећама на Хилсбороу и Хејселу, то је страшно. Вређање је било болесно. Никада тако нешто нисам видео на утакмицама младих тимова", рекао је Алдриџ.

Портпарол Манчестер јунајтеда осудио је понашање дела навијача и најавио оштре мере против њих.

"Певати песме о Хилсбороу и Хејселу је трагично и срамотно. Оштро ћемо се обрачунати са онима који су то радили", поручују из клуба.

Ако је на трибинама владала усијана атмосфера, на терену је било још горе. Млади момци који наступају за два велика клуба нису имали милости једни према другима, а оба тима су последњи судијски звиждук дочекали са по два играча мање.

Ливерпул је био близу пласмана у наредну рунду такмичења, јер је до 58. минута имао предност од 2:0. Тада дефанзивац "црвених", Стивен Сама, прави пенал и добија црвени картон, и онда почиње хаос на терену.

Извођач најстроже казне је био Пол Погба који је затресао мрежу, али је због непрописно изведеног пенала, добио други жути, односно, црвени картон. Погба је у залету неколико пута застао направивши "лажњак", арбитар је то окарактерисао као неспортско понашање фудбалера и избацио га из игре.

Пенал је после Погбе извео Ларнел Кол, који је постигао погодак и смањио резултат на 2:1.

Обе екипе наставиле су са по десет фудбалера, а само три минута после пенала, било је потребно Јунајтеду да изједначи резултат. Стрелац изједначујућег поготка био је Морисон.

У преосталом времену на терену је виђен велики број оштрих стартова, а нервозни играчи су често били на ивици туче.

Недостатак концентрације у екипи Ливерпула последњим минутима меча искористио је Морисон, који је постигао победоносни погодак за "ђаволе".

У зауставном времену, судија је морао у свлачионицу да пошаље још два фудбалера због кошкања, које је претило да прерасте у свеопшту тучу. Црвене картоне су добили играч Ливерпула Конор Коди и Јунајтедов првотимац Тајлер Блекет.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи