Предигра вечитих ривала

Психолошки рат уочи дербија вечитих ривала у среду је почео, а Партизан је тренутно у офанзиви. Милан Смиљанић сматра да "црно-бели" имају бољи тим, док Ненад Бјековић истиче да је утакмица са клубом из Хумске, за Звезду важнија од оне у Барију. Просинечки се најављује да ће његови изабраници бити максимално мотивисани.

После дуго времена, навијачи у Србији ће имати привилегију да гледају два меча између вечитих ривала у полуфиналу Купа Србије. Прво полувреме двомеча играће се у среду, на стадиону Партизана, а из оба табора почели су са изјавама које подгревају атмосферу пред дуел.

Тренер Партизана Александар Станојевић смирен је пред дерби са комшијама. За њега такмичење у купу није приоритет, али пошто је противник Звезда, утакмица добија значај.

"Првенство је приоритет, зато у сваки меч улазимо с најјачим снагама, док је Куп за мене секундарно такмичење. Међутим, пошто је противник вечити ривал, онда испада да је та утакмица врло важна... Морамо да играмо за лични престиж, због специфичности комшијских двобоја, дуел у среду добија значај", рекао је Станојевић за Спортски журнал, додавши да ће сигурно играти са два нападача.

Да у табору "црно-белих" пуцају од самопоуздања говори и изјава Милана Смиљанића, који каже да је Партизан бољи тим.

"Знају сви да смо бољи, офанзивнији и ефикаснији тим. Респектујемо противника, ипак је то друга екипа у држави, али такође верујемо у нашу победу", каже Смиљанић.

Најдаље је отишао бивши спортски директор Партизана, Ненад Бјековић, који је поново чачнуо комшије, рекавши да је утакмица са Партизаном за Звезду важнија од оне против Олимпика 1991. године у Барију, када су освојили Куп шампиона.

"За Партизанове играче меч са Звездом је нешто сасвим нормално, јер су осетили барут Лиге шампиона. Са друге стране, не сећам се када је Звезда играла неки озбиљан меч у Европи. Њима је дуел са нама важнији од онога у Барију и евентуалну победу сигурно вреднују више од те над Олимпиком. Доживљавају нас као врхунац сезоне", рекао је Бјековић за Спорт.

Занимљиво је да је и бивши генерални секретар "црно-белих" Жарко Зечевић имао сличне изјаве, када се Партизан пласирао у Лигу шампиона, упоредивши и тај успех са играњем Звезде финалу Купа шампиона.

Са друге стране, у табору Црвене звезде за сада нема оштрих изјава. Тренер "црвено-белих" Роберт Просинечки рекао је да екипа вредно тренира и да очекује да ће играчи ући у тај меч максимално мотивисани.

"Ако не уђеш максимално мотивисан и жељан игре у дерби, онда и не треба да играш. Не сумњам у моје момке, биће спремни за велики дуел", рекао је Просинечки, истакавши да га неће интересовати реакције навијача Партизана на том мечу.

Томе треба додати и последње добре вести у табору "црвено-белих", које говоре да ће Просинечком на располагању за дерби бити опорављени штопери Ади и Ћосић.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи