Или Бејл или Фабрегас

Барселона, у овом моменту вероватно најбоља екипа на свету, решена је да доведе Герета Бејла, играча који је, за јако кратко време, опчинио Европу. Чини се, у овом тренутку, да ће каталонска екипа, из финансијских разлога, морати да бира на лето између довођења Бејла и, до сада неколико пута покушаваног, враћања Сеска Фабрегаса на "Камп Ноу".

Барселона на лето купује у Лондону, тачније у северном Лондону. Није тајна да ће Барселона, поново, покушати да врати Фабрегаса и чини се да се сада стварају сви услови да се тако нешто и догоди. Такође, клуб са "Ноу Кампа" од следеће сезоне у својим редовима жели да види фудбалера Тотенхема и вероватно највеће откровење у европском фудбалу ове сезона, Герета Бејла.

Оно што у овом тренутку збуњује навијаче овог клуба је чињеница да Тотенхем неће продати Бејла за мање од 40 милиона фунти, па се чини, барем тренутно, да за оба фудбалера једноставно нема новца.

Јасно је да Фабрегаса у каталонском клубу посматрају на посебан начин, готово личан, и да је покушај његовог довођења инициран не искључиво спортским мотивима. У управи не крију да Барселона једноставно жели да "врати нешто своје тамо где и припада". Али извесно је да је леви бочни играч слаба тачка тима из Каталоније, ако таква уопште постоји, и да би долазак Бејла вероватно био исплативији, и зашто не рећи, логичнији.

Једноставно, нити Абидал, Адриано или Максвел не представљају идеално решење и чини се да би се Бејл, који је сјајно технички поткован и изразито офанзивно оријентисан, сјајно уклопио у игру Барселоне коју многи већ сада сматрају и најбољом у историји.

Пеп Гвардиола је напросто одушевљен оним што је Велшанин приказао ове године, посебно у утакмицама Лиге шампиона, и најавио је да ће се његов тим укључити у трку за овог фудбалера. Бејл, кога и поред чињенице да има само 21 годину скаути сматрају једним од најкомплетнијих играча данашњице, на мети је и Манчестер Јунајтеда.

Оно што медији у Шпанији истичу је и сличност у стилу игре између Дани Алвеша и Бејла и указују колико би импресивно изгледао хипотетички тим Барселоне са два сјајна бочна фудбалера као подршка, већ легендарном, везном реду.

Иако Барселона полако излази из финансијских проблема под новим председником, са новцем се у овом клубу и даље поступа опрезно тако да ће највероватније као део понуде за Бејла бити понуђен и Бојан Кркић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи