Венгер верује у титулу

У последње време чини се да Арсенал посустаје на свим фронтовима. "Тобџије" имају још шансе само кроз Премијер лигу да дођу до трофеја ове године и тако испуне барем део обећања датих уочи старта сезоне. Менаџер Арсен Венгер верује да ће се управо то и догодити.

Бројни неуспеси које бележи Арсенал у претходном периоду нису пољуљали самопоуздање менаџера Арсена Венгера, чак супротно.

Француз сматра да је пораз од Манчестера у Фа Купу, на неки начин, повод да се сада сви у клубу фокусирају на освајање Премијер лиге.

Арсенал је у сезону ушао са амбицијом да освоји што више трофеја, по могућству сва четири, али у овом тренутку Арсенал је само још у трци у шампионату Енглеске. Да подсетимо, "тобџије" су прво поражене у финалу Карлинг купа, затим су избачени из осмине финала Лиге шампиона да би на крају стигао и неуспех у ФА Купу.

Међутим, клуб из Лондона у овом тренутку равноправно конкурише за титулу у Премијер лиги, имајући у виду да тренутно заузимају другу позицију на табели, иза Манчестер Јунајтеда, са три бода мање али и утакмицом мање.

Међусобни дуел ове две екипе, који је на програму у мају на "Емирејтс" стадиону могао би бити и пресудан, или тако барем сматра Арсен Венгер.

Венгер ипак наглашава да је најважније за његову екипу у овом тренутку да се опорави од два узастопна пораза, од Барселоне и Манчестера, и да је утакмица са Вест Бромвич Албионом наредног викенда идеална прилика за то.

"Утакмица са Манчестером у мају је пресудна, али до тада ми морамо да побеђујемо све", изјавио је Венгер.

Стручњаци су сагласни у оцени да је ментална припрема, оно што ће фудбалерима бити најпотребније у наредном периоду, управо оно што највише фали играчима Арсенала.

Венгер, ипак, не крије благи оптимизам.

"Моји играчи су одморни. Сви ће видети један нови Арсенал у наредном периоду. Ово је одличан тест за све нас у клубу. Морамо да покажемо снагу, да се регрупишемо и да почнемо да побеђујемо. Навикли смо да увек неко сумња у Арсенал али ми ћемо показати да имамо снаге да се суочимо с тим", закључио је Венгер.

Арсенал је последњи пут био шампион Енглеске 2004. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи