Голеада у Кули

У 17. колу фудбалског шампионата Србије на поподневним утакмицама није било већих изненађења. Партизан је са четири гола напунио мрежу Куљана, Војводина тријумфом над Борцем избила на друго место. Црвена звезда на "Маракани" победила Инђију са 3:1.

Црно-бели су још једном били убедљиви, а након Инђије, коју су пре три дана победили са 3:1, веома лако су изашли на крај са данас слабим Куљанима.

Новајлија у редовима браниоца титуле, репрезентативац Гане Принс Тејго, наставио је голгетерски низ постигавши трећи погодак у другом мечу у дресу Партизана. Осим њега, у листу стрелаца су се уписали Немања Томић, Радосав Петровић из пенала и млади Марко Сћеповић.

До вредних бодова у трци за врх табеле дошла је и Војводина против БСК-а и то истим резултатом као пре четири дана против Јагодине. Борчани су се показали као неугодан противник, чак су повели голом Асмира Кајевића у 11. минуту, али су Новосађани већ у следећем нападу изједначили преко камерунског интернационалца Абубакара Оумаруа.

Гол за изузетно вредну победу Војводине постигао је Александар Катаи у 89. минуту.

Убедљив тријумф на стадиону крај Мораве забележио је чачански Борац, који је декласирао већ отписану екипу Чукаричког са 3:0.

ОФК Београд је тешком муком дошао до прве победе у пролећном делу шампионата против, такође, врло "бледе" Слободе Севојно, а стрелац јединог поготка у незанимљивом мечу био је репрезентативац Весељко Тривуновић у 54. минуту из пенала.

Голова није било у сусрету између Спартака и ивањичцког Јавора. Суботичани, који су у зимском прелазном року остали без првог стрелца Воје Убипарипа, још једном су потврдили да немају праву замену за шпиц напада.

Резултати данашњих утакмица:

Кула: Хајдук - Партизан 0:4 (0:1)
Стрелци: Тејго у 9, Томић у 58, Петровић у 67. из пенала и Шћеповић у 84. минуту.

Нови Сад: Војводина - БСК Борча 2:1 (1:1)
Стрелци: Оумару у 12. и Катаи у 89. за Војводину, а Кајевић у 11. минуту.

Београд: Рад - Металац 2:0 (1:0)
Стрелци: Станојевић у 32. и Јовановић у 86. минуту.

Суботица: Спартак - Јавор 0:0

Чачак: Борац - Чукарички 3:0 (1:0)
Стрелци: Стојмировић у 12, Пртењак у 53. и Дамјановић у 78. минуту.

Смедерево: Смедерево - Јагодина 0:0

Београд: ОФК Београд - Слобода 1:0 (0:0)
Стрелац: Тривуновић у 53. минуту из пенала.

Београд: Црвена звезда - Инђија 3:1 (1:0)
Стрелци: Нинков 37, Короман 54 и Вешовић 90. за Звезду, Јакшић у 73. минуту за Инђију

Број коментара 25

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи