Ван Гал задовољан радом, управа није

Тренер Бајерна из Минхена седи на столици која је жестоко почела да се тресе. Луј Ван Гал није успео да доведе Баварце до финала купа, титула је изгубљена, па сада Лига шампиона представља једино такмичење у ком клуб може до трофеја. Холанђанин мисли да обавља добар посао.

Председник Бајерн Минхена Карл-Хајнц Румениге одбио је да говори о будућности тренера Луја Ван Гала након пораза на домаћем терену од Шалкеа, у полуфиналу Купа. Неочекивани пораз актуелних шампиона довео их је ближе ситуацији у којој на крају сезоне неће освојити ниједан трофеј.

Гигант из Минхена у првенству заостаје 16 бодова за водећом Борусијом, па сада само Лига шампиона остаје као такмичење у коме би могли да дођу до пехара.

"Морамо бити спремни да прихватимо поразе, чак и када су они прилично болни. Упркос разочарању и свим емоцијама, морамо остати мирни и покушати да победимо у суботу у Хановеру. То ће бити важна утакмица у којој ћемо видети да ли смо дорасли изазову и да ли можемо до места које следеће сезоне води у Лигу шампиона. Ни ја, ни било ко други у клубу не размишља о отказу тренера", рекао је Румениге.

Ван Гал је свестан да би његова будућност у клубу могла да буде одлучена следеће седмице, када се игра реванш осмине финала елитног европског такмичења.

"Разочарани смо испадањем из купа. Рекао сам пре утакмице да је ово прилично битно такмичење за нас. Сада нам остаје борба за друго место у Бундеслиги, али и Лига шампиона. Ја само морам да наставим са својим послом, а сматрам да га добро обављам. На управи је да одлучи шта ће бити са мном, не на мени", сматра Ван Гал.

Последњи извештаји из Италије и Немачке наводе да би холандски стручњак на крају сезоне могао да преузме Јувентус и тако отвори ново поглавље у својој богатој тренерској каријери.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи