Ал Ахли прети Рајевцу

Клуб из Саудијске Арабије Ал Ахли тражиће два милиона долара као обештећење од Милована Рајевца који је напустио ту екипу и постао селектор Катара. Председник клуба Принц Фахд бин Калид истиче како ће учинити све како би сума била исплаћена у најскоријем року.

Милован Рајевац би могао да се суочи са озбиљним проблемима због одласка из саудијског Ал Ахлија. Рајевац, који је у клуб стигао јесенас, у међувремену је постао селектор Катара и управо због тога његов бивши клуб тражи обештећење од два милиона долара.

Да подсетимо, српски стручњак је одбио понуду Фудбалског савеза Гане да настави посао који му је и донео славу и преселио се у Саудијску Арабију. Неколико месеци након тога Рајевац напушта Ал Ахли наводећи као узрок "приватне разлоге".

Само седам дана после тога Рајевац се договорио са Фудбалским савезом Катара, а почетком недеље представљен је као нови селектор земље која је недавно добила и домаћинство Светског првенства 2022. фодине.

"Ал Ахли ће повући неопходне потезе да би заштитио интерес клуба у случају раскида уговора са господином Рајевцом," наводи се у званичном саопштењу саудијског клуба које је потписао председник Принц Фахд бин Калид.

"Све клаузуле уговора које га обавезују да плати обештећење у случају таквог раскида сарадње су око 1,2 милиона долара. Тражићемо и да врати 800.000 које је добио када је потписао уговор, јер га није поштовао до краја. Обратићемо се Светској фудбалској федерацији (ФИФА) да бисмо били сигурни да ће платити."

Из Ал Ахлија се може чути и да је председник савеза Катара контактирао клуб, јер је мислио да је Рајевчев уговор при крају. Одговор је био негативан па се учинило да од посла нема ништа.

После утакмице четвртфинала саудијског Купа Рајевац је објавио да одлази из Ал Ахлија и објаснио да су разлог "неодложни приватни послови", тврде локални медији.

"Звали смо га на хитан састанак, Рајевац нам је рекао да је одлучио да се повуче. Понудили смо му неколико решења, нудили му да оде на неколико недеља и реши проблеме, све је одбио. "Били смо потпуно шокирани када смо неколико дана касније сазнали да је отишао у Катар и потписао уговор",  каже Принц Фахд.

Рајевчев уговор у Катару је, према тврдњама медија, бољи од онога који је имао претходник Бруно Мецу. Француз је био плаћен око шест милиона долара годишње па обештећење за Рајевца од два милиона долара не би требало да представља нерешив проблем.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи