Барса покорила Местаљу

Један гол био је довољан Барселони да у Валенсији забележи и 23. победу у текућем шампионату. Меси стрелац јединог гола у 77. минуту, Виља први пут на Местаљи од како је прешао у Барсу, Гвардиола оздравио на време. Каталонци сада имају 10 бодова више од Реала, који у четвртак дочекује Малагу.

Лионел Меси решио је још један меч и приближио Барсу освајању титуле. Омалени Аргентинац је у 77. минуту постигао свој 28. гол у Примери ове сезоне и савладао Гуаиту.

Надала се Валенсија да ће победом против великог ривала успети да зацементира трећу позицију у шампионату, а истовремено трку за титулом учини занимљивијом. Ипак, Барса је показала да је у овом тренутку најбољи тим у Шпанији, победом на једном од најтежих гостовања у лиги.

Валенсија је током већег дела меча била равноправан ривал, иако је Барса имала боље прилике за гол. Меси је углавном био у главној улози, али после неколико промашаја, успео је да донесе својој екипи битну победу.

Занимљиво је да ово била прва победа Пепа Гвардиоле на Местаљи за три године колико предводи Каталонце.

Виљареал је искористио кикс Валенсије и пришао само на бод заостатка. „Жута подморница" савладала је екипу Еркулеса са 1:0, а стрелац јединог гола био је Роси у 22. минуту меча.

Реал свој меч 26. кола игра у четвртак, када на Сантајаго Бернабеу стиже последњепласирани тим лиге, Малага, док Алмерија дочекује Расинг из Сантандера.

У осталим мечевима 6. кола постигнути су следећи резултати:

Среда:
Хетафе - Атлетико Мадрид 1:1 (Ману 3 - Елијас 81)
Осасуна - Депортиво Ла Коруња 0:0
Реал Сосиједад - Леванте 1:1 (Зурутуза 53 - Дел Орно 77)
Сарагоса - Атлетик Билбао 2:1 (Јарошик 49, Уче 56 - Љоренте 18)
уторак:
Севиља - Спортинг Хихон 3:0 (Фабијано 28п, Пероти 35, Негредо 65)
Еспањол - Мајорка 1:2 (Алваро 19 - Вебо 63, Нсуе 83)

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи