Велика четворка поново на окупу

Да је клупски фудбал у бившој Југославији био знатно бољи него што је сада слажу се многи. Приче о заједничкој лиги клубова са западног Балкана, као својеврсни пандан кошаркашкој и ватерполо лиги које већ постоје, све су учесталије. Међутим, има оних који се не заустављају на причама и који, и у пракси, покушавају да оживе ривалства која су ту лигу и чинила занимљивом.

Изгледа да и даље има много оних којима је идеја о утакмицама између екипа које су некада сачињавале велику четворку фудбала у бившој Југославији јако примамљива. Према писању појединих медија, власник фирме "ГБ Фејм" и хотела "Монумент" у Националном парку Козара Синиша Брунско више је него решен да организује турнир некадашње велике четворке југословенског фудбала.

Имајући у виду колико би било тешко приволети клубове да у јеку сезоне пошаљу своје најјаче саставе жеља је да се састану ветерани Црвене Звезде, Динама, Хајдука из Сплита и Партизана. Према тој идеји турнир би се одржао 1. маја.

"Контактирана су сва четири клуба и послати су писмени захтеви. Званично је учешће, за сада, потврдио Партизан. Планирам да, у току марта, посетим Сплит и Загреб", истакао је Синиша Брунско.

О идеји ће бити обавештени и Фудбалски савези Србије, Хрватске и Републике Српске.

Брунско наглашава да је циљ да се на једном месту окупе Пижон, Шестић, Џајић, Шекуларац, Куле Аћимовић, Беара, Шурјак, Жунгул, Златко Вујовић, Вукотић, Бјековић, Шошкић, Крањчар и многи други.

Према тврдњама Брунског сви организациони детаљи су разрађени а полуфиналне утакмице би се играле уПриједору и Лакташима. Финални сусрет би се одржао у Бањалуци уз ТВ пренос. Идеја је да ова манифестација прерасте у традиционалну у годинама које долазе.

За сада нема говора о мечевима првих екипа најбољих тимова Србије и Хрватске али се чини да, уколико све прође као што је планирано, у будућности није искључено ни тако нешто.

Иначе, председник Републике Српске Милорад Додик недавно је саопштио иницијативу да се Црвена Звезда и Партизан састану у Бањалуци и да то постане летња традиција.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи