Манце добија улицу?

Прилазни пут који води до Управне зграде стадиона ФК Партизан могао би ускоро да понесе име некадашњег фубалера тог клуба и репрезентативца Југославије Драгана Манцеа, најавио је председник Комисије за именовање улица и тргова Слободан Станимировић.

Станимировић је у изјави Танјугу подсетио да је Одборничка група Демократске странке Србије у Скупштини града Београда предложила да једна улица у Земуну добије име легендарног фудбалера, а чланови Комисије да то, ипак, буде у близини стадиона црно-белих.

"Не можемо још увек ништа конкретно да кажемо када ће Манце добити улицу, али предложили смо да то буде улица у близини стадиона 'Партизана', где је он играо, јер ипак је Манце био и репрезентативац Југославије и велика фудбалска звезда", казао је Станимировић.

Он је рекао да су се чланови комисије из ДСС-а сложили са тим предлогом и да предстоји усаглашавање процедура за промену назива улице.

Општински одбор ДСС-а покренуо је, у септембру прошле године, петицију за прикупљање потписа за именовање једне улице у Земуну именом тог фудбалера, који је трагично настрадао у саобраћајној несрећи, 3. септембра 1985. године.

Манце, који је рођен 1962, својом личношћу, пожртвовањем и посвећеношћу фудбалу постао је идол многих навијача, не само Партизана, већ свих истинских љубитеља спорта, а остаће упамћен по специфичној прослави поготка, када је подизао високо руке и клизао на коленима.

Манце је био један од најталентованијих фудбалера с почетка осамдесетих година, играо је за Галенику, а са непуних 18 година заиграо је у дресу београдског Партизана.

Четири пута играо је за А репрезентацију, седам пута за младу и два пута за олимпијску репрезентацију Југославије.

У дресу Партизана одиграо је 262 утакмице, постигао 145 голова и освојио шампионску титулу у сезони 1982/83.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи