Антић остаје

Радомир Антић остаје на клупи "орлова", сазнаје РТС. Договор постигнут после бурне седнице Извршног одбора ФСС-а на којој су размењене тешке речи. Антићу преполовљена плата, а српски селектор одлучује ко ће га мењати на четири квалификациона меча.

Коначно завршена сага о Радомиру Антићу. Селектор остаје на клупи "орлова". После бурне седнице Извршног одбора Фудбалског савеза Србије, на којој су према речима председника ФСС-а Томислава Караџића размењене тешке речи, подршка је ипак дата тренутном селектору националног тима.

Караџић је признао да је ово била најтежа седница од када је он на челу ФСС-а. Он је рекао да  због четири меча суспензије Антић можда није најбоље решење, али да у овом тренутку бољег немамо.

Антићу ће у наредном циклусу квалификација плата бити упола мања, а селектору "орлова" је остављено да сам изабере ко ће на следећа четири меча предводити репрезентацију.

Први човек националног савеза сматра да је до договора раније требало доћи, али да ни сада није касно и да репрезентација неће бити оштећена.

Поверење Радомиру Антићу дато је за цео мандат, односно до 2012. године. Српски селектор ће се у наредним данима обратити јавности.

Још од пораза од Аустралије на претходном Мундијалу останак Антића на клупи репрезентације висио је о концу. Неуспех на Мундијалу можда и није био довољно јак разлог за смену српског селектора, али је према мишљењу функционера Фудбалског савеза Србије казна од чертири меча суспензије, коју је одредила ФИФА, био јак аргумент за његову смену.

Осим овога, камен спотицања је била је и висина уговора српског селектора. Председник ФСС-а Томислав Караџић је инсистирао да се Антићу плата смањи, а да се тек у случају пласмана на предстојеће Европско првенство, кроз бонусе надокнади.

Иако је било спорења, ово је ствар око које су се челници ФСС-а најлакше договорили са селектором "орлова".

Хладни рат Антића и домаћег савеза водио се на више фронтова. Један је био кроз званичне преговоре, други кроз често неодмерене изјаве које су супротстављене стране упућивале једна другој, трећа је кроз медије, који су сваки дан нагађали имена Антићевог наследника, и последњи фронт је био на самом стадиону, где је српски селектор добио велику подршку навијача.

Пљуштале су оптужбе којима је једна страна прозивала квислинге а друга катастрофу у случају да не дође до промена на клупи националног тима.

Челници ФСС-а су чак и водили преговоре са Милованом Рајевцем, али је селектор Гане одбио понуду да заузме Антићево место. Медији су нагађали многа друга имена попут Матеуса, Муслина, Јокановића, Петковића, Пижона и других, али са њима није дошло до званичних преговора.

И фудбалска јавност је у овом "хладном рату" заузела стране, а питање опстанка или одласка Антића са клупе "орлова" водило се свуда, од званичних институција, до кафића и кладионица где је свако имао своје мишљење.

И поред неколико крајњих рокова који су били у оптицају, коначне одлуке није било, а компромис није постигнут.

Ипак, после данашњег састанка, једна ствар је сигурна, Радомир Антић и даље је селектор репрезентације Србије.

Број коментара 103

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи