Анелка "умро од смеха"

Репрезентативац Француске, који је због недисциплине на Мундијалу кажњен са 18 утакмица забране играња за "петлове", назвао челнике Фудбалског савеза Француске кловновима. Ко је рекао да желим да играм за репрезентацију, изјавио је Анелка.

Француски фудбалер Николас Анелка рекао је данас да "умире од смеха" због одлуке Фудбалског савеза Француске (ФФФ) да га казни са 18 утакмица забране играња за државну репрезентацију.

ФФФ је у уторак увече суспендовао Анелку на 18 утакмица, бившег капитена Патриса Евру на пет, Франк Рибери добио је три утакмице, а Жереми Тулалан један меч суспензије. Казну је избегао једино Ерик Абидал.

"Ти људи су прави кловнови... Умирем од смеха због те суспензије", рекао је Анелка за лист Соар.

Очекује се да ће казна од 18 утакмица трајати две године, због чега ће Анелка пропустити квалификације за Европско првенство које ће се 2012. године одржати у Пољској и Украјини. Он ће 2012. године имати 33 године и ако се "триколори" квалификују, могао би да пропусти тај турнир.

"Ко је рекао да желим да играм за репрезентацију... После Светског првенства у Јужној Африци национални тим је за мене прошлост", рекао је он.

Фудбалери су суспендовани због штрајка на Светском првенству у Јужној Африци. Сва 23 репрезентативца Француске су бојкотовала један тренинг током Мундијала у знак протеста што је тадашњи селектор Ремон Доменек одстранио Анелку из екипе.

Претходно се Анелка посвађао са Доменеком и извређао га током утакмице против Мексика, коју су "триколори" изгубили са 0:2.

Француска је такмичење на Мундијалу завршила у првој фази, без победе, са само једним бодом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи