Гивен бежи из Манчестера

Незадовољан минутажом и статусом у Манчестер ситију, Шеј Гивен тражи нови клуб. Могући трансфер једног од најбољих голмана Премијер лиге пали аларме у Арсеналу и Фуламу. Манћини нуди Гивену већу плату и петогодишњи уговор не би ли остао са "грађанима".

Није злато све што сија, лепо каже народна пословица. Ни у Манчестер ситију не цветају руже, као што би многи помислили. Незадовољан третманом, прво је отишао Крег Белами у Кардиф. На сличан корак, по свему судећи, одлучио се и Шеј Гивен, прошле сезоне први голман "грађана".

Фантастични Ирац ће, изгледа, ове сезоне више седети на клупи него што ће бити на терену уколико остане у Ситију, што му се никако не свиђа. 

На првом лигашком мечу у сезони против Тотенхема, међу стативама је био млади Џо Харт, а Манћини је одушевљен одбранама овог голмана, што ће му, чини се, донети статус првог голмана. Харт је на поменутом мечу имао неколико фантастичних парада које су, практично, донеле бод Ситију.

Такав расплет догађаја не допада се превише искусном Шеју Гивену, који је претходне седмице јасно рекао да не жели да "греје" клупу, што је упалило аларме у Лондону, у Арсеналу и Фуламу.

Арсенал очајнички тражи доброг голмана, јер "тобџије" нису баш најзадовољније Мануелом Алмуњом, па се чини да је Гивен, сигурно један од најбољих голмана у Премијер лиги, идеално решење.

Покушале су "тобџије" да ангажују Аустралијанца Марка Шварцера, али понуда од 2,5 милиона фунти није задовољила челнике Фулама који траже милион и по више.

Уколико, ипак, дође до договора лондонских клубова, Фулам би покушао да доведе Гивена као замену за Шварцера, али јасно је да Арсеналу "игра", можда и више, да ипак Ирац буде тај који ће у овој сезони стајати међу стативама овог клуба.

Менаџер "грађана" Роберто Манћини рекао је да ће поштовати одлуку Шеја Гивена уколико реши да напусти клуб, међутим, нада се да до тога ипак неће доћи. Свакако, Италијан не би био баш најсрећнији да га пусти у Арсенал са којим ће се Сити, према њиховим очекивањима, борити за титулу.

"Надам се да ће Шеј остати, али ћу поштовати његову одлуку каква год да је", рекао је Манћини.

Газде Ситија надају се да ће убедити Гивена да остане тако што ће му повећати плату и тако што ће 34-годишњем голману понудити уговор на пет година.

Гивену је, по садашњем уговору, остало још три године, а прима 80,000 фунти недељно.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи