Скраћена крила "Галским петловима"

Дисциплинска комисија Фудбалског савеза Француске није имала милости према фудбалерима који су предводили штрајк у Јужној Африци. Анелки 18 мечева суспензије, Еври пет, Риберију три а Тулалану један. Ерик Абидал се "извукао".

Катастрофа Француске на недавно завршеном Светском првенству у Јужној Африци коначно је добила свој епилог. После свих дешавања у табору "петлова" за време такмичења, који су подсећали на једну јако лошу латино сапуницу, Французи су решили да истерају ствари до краја.

Фудбалски савез те земље саслушао је петорицу играча због бојкота тренинга и непримереног понашања на Мундијалу. На питања Дисциплинске комисије одговарали су репрезентативци Жереми Тулалан, Патрис Евра, Франк Рибери, Ерик Абидал и Николас Анелка.

Саслушани су, а потом су чули одлуку, која није нимало наивна. Николас Анелка, који се први сукобио са тренером Доменеком, кажњен је са 18 утакмица неиграња за национални тим. Ова казна вероватно ће и ставити тачку на репрезентативну каријеру овог фудбалера, који је до сада уписао 69 наступа за Француску.

Патрис Евра, који је био капитен и, у неку руку, вођа штрајка, добио је пет мечева суспензије, а Франк Рибери три. Жереми Тулалан је кажњен са једном утакмицом неиграња, што је већ "одрадио", јер није играо на првом мечу под вођством новог селектора Лорана Блана.

Последњи играч који је саслушан, Ерик Абидал, најбоље је прошао, јер је избегао суспензију. 

Због велико бруке коју је ова репрезентација доживела у Јужној Африци цех је платио контраверзни тренер Рејмонд Доменек, који је смењен са кормила екипе, док су и фудбалери који су означени као вође "побуне" одстрањени из репрезентације.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи