Чекајући Тореса

Гладијаторска борба Роја Хоџсона да задржи Фернанда Тореса у Ливерпулу и даље без исхода. Хоџсон признаје да постоје нерашчишћени рачуни између "Ел ниња" и управе клуба. Навијачи "црвених" појели све нокте чекајући одлуку Тореса. "Статус кво" ситуација пали аларме у Манчестеру и Лондону.

Роман Абрамовић у Лондону, као и шеици, неких 300 километара северније, разбијају касице-прасице и броје милионе, чекајући коначну одлуку Фернанда Тореса. Према последњим информацијама из Ливерпула, будућност „Ел ниња" у црвеном дресу је на „стакленим ногама".

Нови менаџер „црвених" успео је да задржи легенду клуба, Стивена Џерарда у тиму, чему је много допринео долазак Џоа Кола на Енфилд, али, онај тежи задатак, убеђивање Тореса да направи исти корак, не иде баш по плану.

Надао се Хоџсон, као и армија навијача из града Битлса, а и широм планете, да ће одлука капитена Стивија Џија „наговорити" и Тореса да остане, међутим, очигледно да Хоџсон није очекивао, а вероватно није ни знао за „репове" који се вуку за „црвенима" још од ере Рафе Бенитеза.

"Нажалост, ја ту више ништа не могу да урадим. Фернандо има проблем са управом и апсолутно ова ситуација нема никакве везе са мном. То ми је Торес врло јасно рекао и када смо причали телефоном за време Светског првенства, као и када смо се срели", рекао је Хоџсон острвским медијима.

"Он зна шта ја желим да урадим са клубом и колико га ценим. Међутим, његови проблеми су везани за ствари које су се дешавеле у прошлости, а не за оне које ће се догађати", објаснио је Хоџсон.

Оваквом расплету, наравно, највише су се обрадовали пребогати власници Манчестер ситија и Челсија, који су спремили чековне књижице, чекајући коначан одговор најбољег, а можда и јединог правог нападача Ливерпула.

Међутим, Рој Хоџсон подсећа на оно на шта су многи у данашњем фудбалу, какав је постао, заборавили - уговор.

„Људи заборављају да је он и даље играч Ливерпула. Прошле сезоне потписао је нови четворогодишњи уговор и надам се да ће га испоштовати", закључио је Хоџсон.

Легендарни фудбалер клуба, Кени Далглиш, и даље мисли да ће одлука Џерарда да остане, као и долазак Џоа Кола, ипак, на крају, натерати „Ел ниња" да им се придружи у нападу на Лигу шампиона.

"Када види Кола и када поприча са Хоџсоном, сигуран сам да ће нам саопштити лепе вести. Надам се да ће остати. Сјајан је играч и срећан је овде", рекао је Далглиш.

Торес је неколико пута говорио управо о томе да се у Ливерпулу осећа као код куће, и да се потпуно одомаћио на Енфилду. Навијачи га обожавају и финансијски није нимало угрожен. Међутим, не зна се баш најтачније који су то проблеми о којима је Хоџсон причао, али су очигледно озбиљнији него што су многи мислили.

У сваком случају, до краја прелазног рока има још доста времена. Уколико одлучи "Ел нињо" да остане, свакако би пао камен... ма какав камен, стена са срца Роја Хоџсона и милиона навијача Ливерпула. Са друге стране, уколико, пак, реши да испразни ормарић на Енфилду, испразниће и касу будућег послодавца, али ће се, без икакве сумње, сваки динар потрошен на Тореса, итекако исплатити.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару