Џеков “плес са вуковима”

Челници Волфсбурга донели одлуку - Џеко и Мисимовић нису на продају. "Дијамант" не жели да се помири са чињеницом да ће и следеће сезоне носити исти дрес, па се одлучио на радикалан корак - уцењује управу!

"Желим да одем! Ако останем, видећете како ћу играти", изјавио је 24-годишњи Един Џеко, најбољи стрелац Бундеслиге, након што је сазнао за исход састанка клупског руководства, пише немачки "Билд".

Наиме, на састанку, који је одржан у четвртак, менаџер клуба Стив Мекларен, и директор Дитер Хенес одлучили су да им Џеко треба и наредне сезоне, и да не желе продати нити Џека, ни Звјездана Мисимовића, упркос жељама играча да напусте клуб.

"Наша одлука је коначна. Един Џеко остаје са нама ма каква понуда за њега дошла до истека прелазног рока. Одлучили смо да окончамо све шпекулације и приче које су се сваки дан вртеле у круг. Да сви заједно спремније дочекамо нову сезону службено објављујемо да Един Џеко и Звјездан Мисимовић неће мењати клуб. Они остају у Волфсбургу ", рекао је директор Дитер Хенес.

"Прича је готова. Не постоје те паре на свету за које ћемо продати Мисимовића и Џека", додао је Хенес.

Пре годину дана Џеко је, иако је већ тада желео да напусти тадашњег првака државе, потписао нови уговор до 2013. године, који му је донео повишицу. Прошле сезоне, Џеко је одиграо за најмање пет милиона евра.

По том уговору, Џеко је могао да напусти клуб, уколико неки клуб понуди 40 милиона евра до 31. маја 2010. године. То се није догодило, упркос интересовању Милана, Јувентуса и Манчестер ситија.

Волфсбург, пре две сезоне првак Бундеслиге, упорно је одбијао понуде које су долазиле на њихову адресу за 24-годишњег нападача Едина Џека.

Милан, први на листи клубова који желе Џека у свом дресу, готово годину дана "ломио" је управу Волфсбурга, али никако нису могли да спусте цену испод 40 милиона. Овог лета, исто су покушали Јувентус и Манчестер сити, али је проблем исти. Вукови не пристају на компромис.

И за Мисимовићем се дигла прашина овог лета. Свакодневно се повећавао број заинтересованих клубова за овог 28-годишњег везног фудбалера, а најдаље су догурали Атлетико Мадрид, Фиорентина и Шалке. Међутим, управа је "преломила", па Мисимовић, по свему судећи, не иде нигде, бар не овог лета.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару