Антић, помиловање или ...

Антићева "глава" у рукама ФИФА. Уколико челници светског фудбала смање казну, селектор "орлова" остаје на челу репрезентације. Уколико из Цириха стигно лоше вести...

Извршни одбор Фудбалског савеза Србије одлучио да коначну одлуку о судбини селектора фудбалске репрезентације Радомира Антића донесе након одлуке Дисциплинске комисије ФИФА о жалби на суспензију на четири меча.

"Ако остане одлука о четири утакмице суспензије, озбиљно ћемо размотрити шта и како даље. Најбоље би било да казна буде потпуно укинута или смањена. Имамо селектора и нисмо расправљали о другим решењима, али потребно је да неко седи и на клупи на почетку квалификација за Европско првенство", рекао је на конференцији за новинаре потпредседник ФСС Драгољуб Вукадиновић.

Селектор фудбалске репрезентације Радомир Антић кажњен је 7. јула због непримереног понашања после утакмице са Аустралијом са четири утакмице суспензије и 14.000 швајцарских франака. ФСС се жалио на ту казну.

Вукадиновић је изразио очекивање да ће ФИФА до почетка августа расправљати о жалби на казну Антића и додао да ће Савез искористити свој утицај да исход жалбе буде позитиван.

Квалификације за Европско првенству у фудбалу у Пољској и Украјини 2012. године почињу 3. септембра и трају до новембра 2011. године. Сви чланови Извршног одбора изнели су став да је потребно смањити казну селектору Антићу како би могао да остане на том месту и у наредном периоду.

"Урадићемо све да се она смањи. Имали смо и у прошлости сличних примера и очекујемо да се жалба реши на прави начин у наредних 15-ак дана", рекао је Вукадиновић, који је негирао да постоји лоша комуникација измедју Антића и ФСС.

"Ствари се помало преувеличавају у медијима. Одлазак на Светско првенство јесте био успех а односом екипе према обавезама и игри нисмо се обрукали", рекао је Вукадиновић и додао да је било примедби на резултат.

Чланови Извршног одбора имали су прилику да виде Антићев извештај о раду репрезентације у претходном периоду. Други потпредседник ФСС Драган Ђорђевић је рекао да је Савез формирао четворочлану комисију која ће се бавити праћењем ситуације до коначне одлуке о жалби на казну Антићу.

Чланови комисије су Иван Ћурковић, Слободан Сантрач, Љупко Петровић и Душан Савић.

Вукадиновић је рекао да се не ради о формирању селекторске комисије већ да је у питању тело које ће помоћи раду Савеза док су председник и генерални секретар на годишњем одмору.

Број коментара 50

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару