БиХ на ивици амбиса

Сафет Сушић тврди да ће БиХ бити кажњена, као да и да ће, уколико се то деси, поднети оставку на место селектора. Сергеј Барбарез жели суспензију савеза јер се БиХ једино на тај начин може решити скандалозне управе. ФИФА чека октобар.

Сафет Сушић шокиран стањем у фудбалу у БиХ најављује оставку, док су УЕФА и ФИФА најавили да ће заједничку одлуку о овом случају донети у октобру, док када фудбалски челници у БиХ имају времена да промене одлуку, или се суоче са скандалом.

"Имам поуздане информације да ћемо бити кажњени и желим одмах саопштити одлуку. Председништво прича једно, а ради друго, они, једноставно, лажу... Ако нас ФИФА и УЕФА суспендирају и онемогуће репрезентацију да игра наредне квалификације, нема разлога да oстанем селектор. Идем из репрезентације", рекао је Сушић Дневном авазу.

"Неке ствари ме овде већ дуго иритирају. Прво - Чолаковић. Шта да мислим о човеку који ми је на првом нашем сусрету обасуо дрвље и камење на бившег селектора? Шта ће, онда, причати о мени? То је човек који доводи у сумњу поштење играча и три пута упорно понавља да сумња да су наместили резултат утакмице", рекао је Сушић.

"Онда, Богдан Чеко. То је обичан пијун којим свако може манипулисати. И онда Иљо Доминковић. Говори да је био за то да се прихвати статут, а скоро сви делегати из реда народа који представља, гласају против. Какав то он има ауторитет?", рекао је Сушић.

Бивши репрезентативац БиХ Сергеј Барбарез још је оштрији од Сушића.

"Према мом мишљењу, нема другог начина да се ови из Савеза отерају. Како ће нас, вероватно, искључити или суспендовати, онда се, можда, нешто промени", рекао је Барбарез.

Скупштина Фудбалског савеза Босне и Херцеговине одбила је 16. јула предлог УЕФА за промену Статута према којем би трочлано председништво било укинуто, а на челу тамошње "куће фудбала" налазио би се један човек. Према одредбама важећег Статута ФСБИХ чланови председништва бирају се по етничком "кључу", тако да сва три конститутивна народа у држави - Бошњаци, Срби и Хрвати - имају представника у колективном органу одлучивања.

На скупштини одржаној у петак српски делегати гласали су против измене статута, муслимански су били за, а највећи број хрватских делегата није гласао.

Премијер Републике Српске Милорад Додик изјавио је протеклог викенда да би у том ентитету требало да буде формиран засебни фудбалски савез.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару