Врачеви бајају Мурињу

Жозе Мурињо и поред свих освојених трофеја изгледа нема довољно поверења у своје способности. Један кенијски врач тврди да је "посебни" тражио помоћ од њега да настави успешну тренерску каријеру и у Мадриду.

Када један тренер са екипом освоји сва такмичења у којима је учествовао у тој сезони, онда је јасно да је у питању вансеријски стручњак.

Мало је имена за које се везује такав успех, а бивши тренер Порта, Челсија и Интера, Жозе Мурињо, један је од њих.

Ипак, и поред свих победа и освојених трофеја "посебни" изгледа да нема баш пуно поверења у своје способности.

Светски медији преносе изјаву једног кенијског врача који тврди да је португалски тренер од њега тражио помоћ да успешну каријеру настави и у мадридском Реалу.

"Посебни" је овог лета боравио на одмору у Кенији, а током тог времена сусрео се са четворицом врачева из области Укунда.

Један од врачева, марабут Мактуб Мзи, који је познат по томе што често даје савете политичарима и фудбалским функционерима, тврди да се са Мурињом срео у тајности, а да је "посебни" био у друштву своје супруге.

"Тражио је од нас да му помогнемо да успе у свом новом послу. Нормално је да сви који почињу нов задатак, чак и политичари, траже помоћ са стране. Мурињо је рекао да је преузео тежак задатак у Реал Мадриду и да жели да заслужи поштовање људи са којима ће радити", рекао је Мзи.

Можда ће ово "бајање" заиста помоћи Мурињу да настави успешну тренерску каријеру, а знајући Португалца, није искључено да је за време трејања обреда сакупио белешке, па му убудуће неће бити потребни врачеви, за нешто што може сам да уради.

Иначе, Марабут је назив источноафричких врачева, који дају савете или се баве бајањем користећи верске традиције из ислама, анимизма, вудуа или хришћанства.

Реч "марабут" или "мурабит" користи се у Северној Африци и за муслиманске верске водје или путујуће зналце.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару