Понуда која се (не) одбија

Челси је спреман да за Фернанда Тореса Ливерпулу понуди чак 60 милиона евра. Претходна понуда која је износила дванаест милиона мање глатко је одбијена, а газда лондонског клуба, Роман Абрамович, одлучан је у намери да шпанског нападача доведе на Стамфорд бриџ.

Роман Абрамович се изгледа "пробудио" из "летњег дремежа" и поново је почео да "тресе" Острво најавама атрактивних, баснословних трансфера.  

Само недељу дана пошто је Ливерпул одбио рекордну понуду за Фернанда Тореса од око 48 милиона евра, Челси је лансирао нову цифру коју је спеман да издвоји за сјајног шпанског нападача.

Газда лондонског клуба, Роман Абрамович, сада је спреман да на првобитну понуду дода још 12 милиона, што би значило да би коначна понуда за Тореса досегла невероватних 60 милиона евра.

Иако је управа Ливерпула више пута изричито нагласила да не намерава да се одрекне услуга шпанског репрезентативца, најновија понуда је довољно велика да „црвени" промене мишљење.

Познато је да је Ливерпул један од најзадуженијих клубова Премијер лиге и да се налази у незавидној позицији. Минус на рачуну ове екипе прешао је 400 милиона евра, а само пошле године забележен је губитак од око 65 милиона евра.

Имајући у виду њихову тренутну ситуацију, не би било изненађење да управа пристане да прода најбољег играча.

Ипак, занимљиво би било видети како би у случају продаје Тореса реаговали навијачи Ливерпула, који су ове сезоне почели са протестима против америчких власника Хикса и Жилета.

Ови мултимилијардери су ионако најомраженије личности у граду Битлса, а у случају да пристану на понуду Челсија, тешко би успели да избегну гнев навијача.

Занимљиво је да цела ситуација око довођења Тореса у Челси нема подршку тренера лондонске екипе Карла Анћелотија.

Како пише британски Дејли мејл (Daily Mail), Анћелоти није одушевљен идејом да клуб за шпанског нападача потроши толико новца.

"Ми већ имамо нападаче. Дидије Дрогба и Николас Анелка се враћају у екипу за неколико дана, а имамо и Данијела Стариџа, зато мислим да нам не требају нови нападачи", рекао је Анћелоти.

Фернандо Торес је у екипу Ливерпула стигао пре три године, а обештећење његовом тадашњем клубу, Атлетику из Мадрида, износило је 25 милиона евра.

Шпански нападач се тренутно опоравља од повреде, зарађене на финалном мечу Мундијала у Јужној Африци, коју је Шпанија играла против Холандије.

У екипу ће се вратити за три недеље, само остаје да се види да ли ће први следећи тренинг и даље имати у Ливерпулу, или ће његов први излазак на терен бити на помоћим теренима Стамфорд бриџа.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару