Спартак и ОФК-а реми, Борац изгубио

Екипе ОФК Београда и Спартака ремизирале су у првим мечевима другог кола Лиге Европе. Београђани су на свом стадиону одиграли 2:2 против белоруског Торпеда, док су Суботичани у Луксембургу одиграли 3:3 са домаћим Дуферанжом. Представник БиХ у овом такмичењу, бањалучки Борац се са гостовања у Лозани вратио са минималним поразом.

Српски клубови немају чему да се радују после првих утакмица другог кола Лиге Европе. Иако су у мечевима против клубова из Белорусије, односно Луксембурга, били фаворити, ОФК Београд и Спартак из СУботице нису успели да забележе победу.

Представник Босне и Херцеговине, једини клуб из Републике Српске у овом такмичењу, бањалучки Борац, поражен је од швајцарског представника Лозане са 1:0. И поред минималног пораза, Бањалучани су оставили најповољнији утисак и имају добру шансу да за седам дана у реваншу на свом терену направе подвиг.

Екипа ОФК Београда није најбоље стартовала у квалификацијама за Лигу Европе. У првом мечу другог кола квалификација, српски клуб је играо нерешено 2:2 против белоруског Торпеда.

У узбидљивом мечу виђено четири поготка, два у зауставном времену, један неискоришћени пенал,  један аутогол и један црвени картон

Стрелци за гостујућу екипу били су Игор Кривобук у 14. минуту и Антон Бурускин у 90. минуту. Први гол за "романтичаре" постгао је Милош Жеравица у судијској надокнади првог полувремена, док је други погодак дело белоруског играча Сергеја Концивоја, који је затресао сопствену мрежу у другом минуту надокнаде времена.

ОФК Београд је од 41. минута игра са играчем мање, јер је због два жута картона искључен Милан Родић.

Треба поменути и да Торпедо у 32. минуту није искористио пенал јер је ударац Кривбока са беле тачке, голман "романтичара" сјајно одбранио.

После утакмице тренер ОФК Београда, Дејан Ђурђевић није задовољан резултатом, али јесте игром његове екипе.

"Временски услови и почетак припрема у којима се налазимо, условили су наше издање. Пореметио нас је рани црвени картон, гости су имали и шансу из пенала, али смо се снашли и, уз доста труда, изједначли. Доминирали смо у другом полувремену, а онда се још једном показало да је фудбал чудна игра, па смо кажњени за промашаје", казао је Ђурђевић.

Реванш утакмица игра се 22. јула у белоруском граду Жодино.

Други наш представник у овом такмичењу, суботички Спартак такође је свој први меч у Европи завршио ремијем. Суботичани су у Луксембургу одиграли нерешено 3:3 против домаће екипе Дуферанж.

На мечу виђена два аутогола, по један са обе стране и један пенал, за Спартак.

И пред тога што су после десетак минута игре губили са 2:0, Суботичани су до полувремена стигли до изједначења. Домаћини су дошли у вођство аутоголом Владимира Веселинова у шестом минуту, док су пет минут касније, поготком Бетмера дуплирали предност.

Спартак је захваљујући сјајном Убипарипу успео да се до полувремена врати у меч. Прво је овај играч у 14. минуту смањио предност домаћина, да би у 28. минуту био направљен пенал над њим, који је искористио капитен екипе Владимир Торбица.

До новог вођства Диферанж је стигао у 73. минуту голом Пискара, да би у последњим тренуцима утакмице, после аутогола Зибеналоера резултат поново био изједначен.

Иако се такмичи у Премијер лиги Босне и Херцеговине, домаће навијачи пратили су и излазак јединог представника Републике Српске, Борца из Бањалуке, на евро сцену.

Бањалучани су поражени у Лозани минималним резултатом 1:0, и задржали су добре изгледе да се после реванша на домаћем стадиону пласирају у наредно коло.

Иако су имали тешког противника, екиипа Борца је играла у складу са својим именом, борбено и сјајно је успела да парира фаворизованом противнику.

Једини гол на утакмици пао је у 18. минуту а постигао га је Силвио Карлос де Оливеира. У реваншу за седам дана пред домаћим навијачима, који су већ најавили спектакл, Борац ће покушати да елиминише јаког ривала.

Број коментара 21

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару