Упознајте Кутиња

Европа ће добро упамтити ово име. Осамнаестогодишњи Бразилац, Филипе Кутињо, ново је појачање Интера. Сјајним играма и невероватним потезима у дресу Васка де Гаме и младе бразилске репрезентације, овај фудбалер најавио блиставу каријеру у Европи.

Још један тинејџер спреман је да направи сјајну каријеру у Европи. После Месија, Роналда, Патоа и осталих великих талената који су израсли у врхунске играче, и осамнаестогодишњи Бразилац, Филипе Кутињо кренуо је тим путем. 

Овај тинејџер игра на месту полушпица и ново је појачање европског шампиона Интера. После изузетних наступа у дресу Васка де Гаме и бразилске репрезентације испод 20 година, млади Бразилац привукао је пажњу фудбалских стручњака.

Својим потезима на терену овог младог фудбалера већ упоређују са земљаком Патоом, и Аргентинцем Месије, а многи му прогнозирају блиставу каријеру у Европи.

Иако је мадридски Реал први покушао да га доведе у своје редове, управа Интера је ипак била конкретнија, и за 3,8 милиона евра успела је да купи овог вансеријског талента.

Занимљиво је да је уговор потписан пре две године, док је млади Бразилац још био шеснаестогодишњак, али да би заиграо за Интер, Кутињо је морао да сачека пунолетство.

До свог осамнаестог рођендана Кутињо је наступао као позајмљени играч наступао за свој дотадашњи клуб Васка де Гаму.

Куповином Кутиња, управа Интера прави костур екипе која ће у будућности конкурисати за сам европски врх. Осим младог Бразилца, милански клуб је нагласио да се не одриче ни услуга Марија Балотелија, за кога су заинтересовани клубови из Манчестера, Јунајтед и Сити.

Спортски директор актуелног европског шампиона, Марко Бранка, одбио је сваку могућност да клуб прода Балотелија и додао да и поред великих понуда, овај играч остаје на Сан Сиру.

Балотели није једини фудбалер "неро-азура" за ким влада огромно интересовање, и десни бек Мајкон је на мети клубова са Острва, али ни за њега не постоји цена по којој би га Интер продао.

Како ствари стоје, нови тренер екипе Рафаел Бенитез ће и наредне сезоне, у најгорем случају имати на располагању исти играчки кадар који је, прошле сезоне, освојио све што се могло освојити, а после Кутиња, очекује се да на Сан Сиро дођу нова појачања.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару