Раул и Гути на вратима Реала

Легенде мадридског гиганта, Раул Гонзалес и Хозе Мариа Гутијерез "Гути", све ближе одласку са Сантијаго Бернабеуа. Искусни фудбалери се не уклапају у визију Жозеа Муриња и сада је на играчима да одлуче где ће наставити каријеру.

Играчи који су обележили скорију историју Реала из Мадрида, Раул Гонзалес и Хозе Мариа Гутијерез "Гути", неће се појавити на прозивци која означава почетак припрема за наредну сезону. Клуб је дозволио двојици фудбалера да се до 26. јула изјасне о свом статусу.

Гути и Раул одавно су прошли играчки зенит и на њима је да одлуче хоће ли да остану у клубу или ће потражити нову средину. Оба фудбалера су имали знатне проблеме са повредама у прошлој сезони што је и ограничило њихово време проведено у игри.

Чињеница стоји да Жозе Мурињо у својим плановима не види место за двојицу ветерана, бар не на терену. Наиме, првог радног дана у Реалу, Мурињо се састао са Раулом и понудио му статус подједнак оном који је имао Марко Матераци у Интеру.

Званичан став клуба је да, уколико је то оно што играчи желе, максимално олакша њихов одлазак. У том сценарију, играчима би био приређен опроштај на Сантијаго Бернабеуу у коме би се и навијачи опростили од играча који су доста заслужни за велике успехе клуба, посебно у Лиги шампиона.

Када се спекулише о потенцијалним дестинацијама, када је Раул у питању, прво се помињао Ред Бул из Њу Јорка. Раул је провео прве дане одмора управо у "великој јабуци" што је само додатно подстакло ова нагађања. Ипак, реалнији је прелазак у неки од европских клубова а у игри су, за сада, Шалке и Блекбурн.

Гути је добио понуду од турских великана Галатасараја и Бешикташа а фигурирају још Олимпијакос и Зенит.

Ово је, ипак, промена у односу на праксу Реала у сличним ситуацијама. Када је клуб желео да се "реши" тадашњег капитена Фернанда Јера само га је продао на Блиски исток. Слично је прошао и садашњи селектор селекције Шпаније Висенте Дел Боске који је без најаве добио отказ иако је претходно клубу донео пехар Лиге шампиона.

Овакви потези изазвали су гнев симпатизера клуба, више због начина на који се поступало са људима који су задужили клуб. Очигледно је да у клубу нису вољни да понове исту грешку. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару