Битка за Сеска се наставља

Барса наваљује, Арсенал полако попушта. „Тобџије" спремне да се одрекну капитена и пусте га у Барсу, уколико Каталонци плате, ни мање ни више, него 50 милиона фунти за његову слободу. Џо Кол попуњава место на средини.

Упорност Барселоне, како управе тако и играча, изгледа да је коначно уродила плодом. Према последњим информацијама са Острва, Арсенал спреман да прода капитена Сеска Фабрегаса, али само ако се Каталонци „испрсе" и плате 50 милиона фунти.

Британски „Сан" пише да је Арсена Венгер спреман да се одрекне услуга капитена и вероватно понајбољег играча у екипи, уколико Ђоан Лапорта спреми чак 50 милиона фунти.

Барса покушава да „смекша" Арсенал већ више од годину дана, али су у Арсеналу упорно покушавали да задрже капитена. Председник Барсе, Ђоан Лапорта, жели да пре истека мандата врати у клуб играча који се отиснуо пут Острва са 15 година.

Претходне седмице, Арсенал је глатко одбио понуду Каталонаца од 25 милиона, али наравно, ту није крај „саге о Фабрегасу", јер ће, пише „Сан", Арсенал ипак прихватити нову понуду, уколико буде дупло већа од претходне.

Питање је да ли је Барса у овом тренутку, после довођења Давида Виље, који је дошао из Валенсије, за око 40 милиона евра, спремна и да ли уопште има толики новац колико траже из Лондона.

Међутим, Каталонце радује то што је Арсенал одредио цифру за капитена, што отвара простор за преговоре.

"Ово су новости које су у Барси желели да чују. Сада виде могућност да се договоре са челницима Арсенала. Надају се да могу спустити цену на 35 милиона", рекао је извор близак Ноу Кампу.

Познато је да Арсен Венгер доводи клинце у клуб и од њих прави сјајне фудбалере, а познато је да и Барса има одличан омладински погон. Дакле, постоји могућност да, уз новац, пут Лондона крене и један, или више младих играча Барсе.

Док чека расплет, Арсен Венгер не губи време, већ увелико ради на довођењу новог појачања, после Маруна шамака, за следећу сезону. А то је фудбалер Челсија Џо Кол, коме истиче уговор са градским ривалом Арсенала.

Француски стратег је разговарао са репрезентативцем Енглеске, пре него што је Кол отпутовао у Јужну Африку, па ће можда управо он појачати везни ред „тобџија" наредне сезоне.

Кол, после седам година на Стамфорд бриџу, спреман је да напусти клуб, али менаџер плаваца, Карло Анћелоти још није дигао руке од њега, па ће покушати на све начине да задржи креативног фудбалера, који је имао много проблема са повредама у претходних неколико година.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару