Рафа напустио Енфилд

"Ера" Рафе Бенитеза у Ливерпулу завршена, после разочаравајуће сезоне тима са Мерсисајда. Шпанац узео три милиона, и спаковао кофере. Највероватније следећа дестинација - град моде и Интер. Наследник на клупи "црвених" Гус Хидинк или Мартин Јол.

Након разочаравајуће сезоне, једне од најлошијих у претходној деценији, Ливерпул, као што се спекулисало, раскинуо уговор са Рафаелом Бенитесом, који је екипу водио у претходних шест сезона.

Челници Ливерпула, на састанку који је окончан у среду пред поноћ, одлучили су да Бенитезу понуде три милиона фунти само да што пре оде са Мерсисајда, јавио је Би-Би-Си.

Није се дуго чекало на расплет ситуације, па је Рафа, после консултација са агентом, прихватио понуду управе, да узме око три милиона фунти и напустио клупу "црвених".

"Рафа ће заувек остати део историје нашег клуба, јер је на Енфилд Роуд донео трофеј Лиге шампиона након епског финала против Милана. После великог неуспеха у овој сезони, међутим, обострано смо закључили да је дошло време да и клуб и тренер крену другим путем", рекао је председник Ливерпула Мартин Брогтон.

Рафа, који је са Ливерпулом освојио Лигу шампиона 2005. године, после вишедеценијског поста једне од најбољих острвских екипа, провео је шест година у клубу, али је претходна сезона, једна од најлошијих у скоријој историји Ливерпула, пресудила да Шпанац неће имати прилику да "извади мрље".

"Жао ми је што морам да кажем да више нисам менаџер Ливерпула. Желим да захвалим свим фудбалерима које сам тренирао и увек ћу памтити лепе тренутке које сам овде доживео, као и велику подршку навијача, чак и онда када нам није ишло", рекао је Бенитес.

Још се није огласио ни Коп, чији су највернији посетиоци подржавали Рафу, окривљујући власнике клуба, Џорџа Џилета и Тома Хикса за очајне резултате, јер нису могли да "створе" 50 милиона за појачања, колико је Бенитес тражио, већ свега пет, што је недовољно за формирање екипе са највишим циљевима.

Управо због лоше финансијске ситуације нешто није "штимало" на релацији Рафа - управа, али је Шпанац последњег дана у клубу поступио џентлменски, јер је прихватио далеко мању цифру од оне која му припада по уговору.

Према уговору који је потписан прошле године, а истицао је у јуну 2014, Бенитесу је у случају превременог одласка припадало обештећење од 16 милиона фунти.

Бенитес је у Ливерпул дошао 2004. године из Валенсије а осим Лиге шампиона, "црвенима" је донео и европски Супер куп 2005. године и ФА куп годину дана касније, а навијаче је одушевио сјајним издањем у сезони 2008-2009 године, када је заузео друго место са свега четири бода мање од Јунајтеда уз само два пораза.

Као могуће Бенитесове наследнике, британски медији наводе Гуса Хидинка, који би ускоро требало да преузме репрезентацију Туске, и Мартина Јола из Ајакса.

А док једни тугују, други се задовољно смешкају. Један од ових других је свакако Масимо Морати, који жели да види Бенитеса као Мурињовог наследника на клупи Интера.

Британски медији пишу да је Рафа "резервисао" карту за Милано, и да ће скоро сигурно каријеру наставити на клупи шампиона Европе.

Наравно, уколико оде у Интер, Рафа ће имати оно што није у Ливерпулу - одрешену кесу, али ће испред себе имати ужасбно тежак задатак, да понови успех Интера из претходне сезоне, дакле да одбрани титулу у Лиги шампиона.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару