Звезда још сјајнија

Фудбалски клуб Црвена звезда прогласио је екипу која је освојила европски Куп шампиона 1991. године за шесту Звездину звезду. Манифестацији под називом "Звездине стазе" у Беоекспо центру у Новом Београду присуствовало је око 700 гостију, међу којима и већи део играча шампионске генерације.

Од играча који су са Црвеном звездом у Барију после пенала победили Олимпик из Марсеја нису били присутни Стеван Стојановић, Дарко Панчев, Илија Најдоски, Синиша Михајловић и Рефик Шабанаџовић.

"Увек сам хтео да се звездашка јавност одужи овој генерацији и то сам на крају остварио. Није био план да правим личну промоцију. Жао ми је што нису сви били ту, али све смо их позвали", рекао је председник Црвене звезде Владан Лукић.

Београдски клуб до сада је имао пет Звездиних звезда: Рајка Митића, Драгослава Шекуларца, Драгана Џајића, Владимира Петровића Пижона и Драгана Стојковића Пиксија.

Манифестацији присуствовали су Џајић и Шекуларац.

"Драго ми је што смо се окупили после много година. Веома сам срећан што је Звезда признала ову генерацију играча, који нису били најбољи, али су сигурно најтрофејнији. Надам се да ће Звезда и у будуће стварати велике тимове", рекао је новинарима један од најбољих играча генерације из 1991, Дејан Савићевић.

Играч средине терена и бивши члан трофејне генерације кллуба и репрезентација Југославије и Хрватске, Роберт Просинечки, казао је да му је драго због доласка у Београд.

"Сачувао сам један дрес из финалне утакмице, а други сам заменио. Овде сам изузетно лепо дочекан. Дуго нисам би ни на Маракани, ни у Београду. Увек се радо сећам овог периода проведеног у Звезди, игара и голова", навео је Просинечки.

Шеста Звездина звезда биће и последња, пошто је клуб уместо тога најавио формирање Куће славних овог клуба.

Током манифестације у Беоекспо центру гости су могли на великим видео-бим екранима да виде и детаље из богате историје клуба, а приказана је и анимација изгледа новог стадиона клуба из Љутице Богдана.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару