Американци лоше почели

Учесник предстојећег Мундијала, репрезентација САД, добила је прави "шамар" на првој провери пред почетак такмичења. Американци су у пријатељској утакмици као домаћини претрпели тежак пораз од Чеха, и резултатом 2:4 тотално разочарали своје навијаче.

Добро је да до почетка Мундијала има још времена па неке грешке могу да се исправе, јер да такмичење почиње ових дана, неки од учесника већ би размишљали о повратку кући.

Почетак припрема ипак није био успешан за Американци пошто су јутрос у Ист Хартфорду (Конектикат) изгубили од Чешке са 4:2 (1:1).

Репрезентација САД, која је била сигурна у својој зони квалификација, на предстојећем првенству најављивала је репризу првог Мундијала у Уругвају када су стигли до полуфинала.

Судећи по томе како су започели припреме, Американци су ближи елиминацији у групној фази такмичења, него изненађењу.

Почетни део сусрета није наговештавао овакав епилог с обзиром да су, голом Мориса Едуа у 17. минуту Американци повели.

Само минут пре истека првог полувремена изједначио је Томаш Сивок, да би у 58. Јан Полак Чесима донео прву предност.

"Резервиста" Херкулес Гомес поравнао је на 2:2 седам минута касније (65), и то је било све што су изабраници Боба Бредлија учинили на овој утакмици.

Финиш је протекао у потпуној доминацији Чеха који су головима Мартина Фенина у 77. и Томаша Нецида у 90. минуту остварили заслужену победу.

До почетка Светској првенства Американци ће имати још две провере. Прву у суботу против Турске у Филаделфији и последњу против Аустралије 5. јуна у Рудпорту у Јужној Африци.

Противници Американцима на Мундијалу, на којем су сврстани у групу Ц, биће репрезентације Енглеске, Словеније и Алжира.

Чеси нису успели да се квалификују за Светско првенство.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару