Зеко се вратио кући

Велимир Зеко Зајец нови је тренер шампиона Хрватске. Легендарни капитен Динама и бивши тренер "модрих" захвалио на указаном поверењу. Мамић најавио да се неће мешати у вођење екипе и да ће се мање појављивати у медијима.

После отказа Крунослава Јурчића, загребачки Динамо брзо је пронашао решење за место првог тренера. Следеће две године, "модре" ће са клупе предводити легенда клуба, Велимир Зеко Зајец, који је јутрос договорио све детаље са Здравком Мамићем.

Финансијер Динама желео је да улогу првог тренера преузме актуелни селектор репрезентације Црне Горе, Златко Цицо Крањчар, али су навијачи Динама, популарни Бед блу бојси, одбили такву могућност речима "не желимо човека који се продао агресору за шаку долара".

Мамић је на представљању новог тренера шампиона Хрватске, медијима рекао да су он и Зајец вратили име Динаму и да конфликт који се десио међу њима пре много година, не треба да се помиње.

"Више ме неће бити у медијима толико. Сада имате новог тренера и спортског директора, па њих питајте о играма. Више нећу улазити у свлачионицу. То сам радио кад тренер није могао натерати играче да се боре, а Зеко таквима неће ни допустити улазак у свлачионицу", у свом стилу, изјавио је Мамић.

Са друге стране, легендарни капитен Динама и бивши тренер, био је одушевљен новим ангажманом и захвалио се новинарима на подршци која му је пружена.

"У Енглеској и Грчкој сам много научио, сада о фудбалу знам мног више него пре 12 година. Ова екипа Динама има потенцијала, а од играча ћу тражити да буду агресивнији. Позивам и наше навијаче да нас подрже, јер једино тако можемо до успеха", рекао је Зајец.

Зајец је за загребачки клуб играо пуних десет година, после чега је постао члан грчког Панатинаикоса, где је и започео тренерску каријеру. Годину дана је био и тренер Динама, а после радио као менаџер у енглеском Портсмуту.

Зеко је за репрезентацију Југославије одиграо 36 мечева у периоду од 1977. до 1985. године, од којих је већину предводио национални тим као капитен и притом постигао један погодак.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару