Мурињо захтева самосталност

Жозе Мурињо још увек није потписао уговор са Реалом из Мадрида, а у изјави за медије рекао је да ће председник и руководство клуба морати да му дају одрешене руке у вођењу екипе. У мадридском клубу је неписано правило да председник, генерални и спортски директор утичу на састављање екипе.

Португалски стручњак Жозе Мурињо изјавио је да ће пре потписивања уговора са Реалом тражити гаранције да му се нико неће мешати у посао и да ће моћи самостално да доноси све одлуке везане за екипу.

У "краљевском клубу" постоји неписано правило да тренери морају да уважавају захтеве председника, генералног директора и спортског директора. У разговору са шпанским новинарима, Мурињо је рекао да ће од председника Флорентина Переса тражити гаранцију да ће бити потпуно самосталан у раду са екипом.

"Пре него што потпишем уговор желим да видим шта ће ми бити понуђено, јер не желим главобоље када почнем да радим. Председник клуба не побеђује, он не игра, нити може да одлучује ко ће бити на терену, а ко на клупи", рекао је Мурињо за "Ас".

"За те ствари су надлежни професионалци - тренер и чланови стручног штаба. Уверен сам да је тренер изузетно важан у читавој структури клуба, јер он мора да држи под контролом све секторе који су повезани са првим тимом", рекао је Мурињо.

Иако је "Марка" објавила да су Мурињо и Перес усагласили све најважније ставке уговора, мадридски куб још није завнично саопштио да ли ће раскинути уговор са Мануелом Пелегринијем.

Након што је у суботу са Интером освојио Лигу шампиона, Мурињо је рекао да жели да преузме Реал, али је ипак наговестио да то можда није сасвим извесно.

"Желим да се састанем са неким водећим људима Реала, са којима нисам разговарао. Морам да их упознам и да чујем шта они од мене тачно желе и под којим условима", рекао је Мурињо.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару