Виља и званично

Давид Виља званично представљен као ново појачање Барсе. Уговор потписан на четири године, са могућношћу продужетка за још годину дана. Бивши играч Валенсије промовисао и нову опрему каталонског клуба. На дресу Барсе УНИЦЕФ и даље једина реклама.

Досадашњи нападач Валенсије Давид Виља прошао је лекарске прегледе у Барселони и потписао са тим клубом четворогодишњи уговор.

Према договору са Барселоном, у уговору постоји клазула о продужењу сарадње и на пету годину. Како наводе шпански медији, Барселона је за Виљу одредила обештећење од 200 милиона евра.

Виљин бивши клуб, Валенсија, на трансферу је зарадила 40 милиона евра.

Репрезентативац Шпаније ове сезоне постигао је 28 голова у 45 утакмица. Виља је прво појачање првака Шпаније у овом прелазном року. 

Поред новог појачања каталонси клуб представио је и нове гарнитуре дресова у којима ће њихови играчи наступати наредних сезона.

Бивши играч Валенсије, позирао је новинарима опреми новог клуба, а нема сумње да ће продаја "седмице" коју носи Виља брзо отплатити новац Каталонаца утрошен на трансфер овог фудбалера.

Пре свега треба напоменути да ће и ове сезоне груди фудбалера Барселоне красити лого УНИЦЕФ-а, и то ће поново бити једина реклама која ће бити на опреми ове екипе.

Иако се раније спекулисало да би од ове сезоне Каталонци на дресовима могли да уместо УНИЦЕФ-а ставе рекламу неког спонзора, од тога ипак није било ништа.

Опрема коју ће играчи носити као домаћини нису претрпели веће промене. Дрес ове екипе ће бити пругаст, са традиционалним црвено-плавим бојама екипе. Једина разлика је у томе што ће пруге бити мало уже него на прошлосезонеској опреми.

Дрес краси и каталонска застава, која се налази на задњем делу оковратника. На истом месту, са унутрашње стране написан је слоган узет из химне клуба - "Заједно смо јаки", док је на левом рукаву исписано "Више од клуба".

Највећу промену претрпео је комплет опреме коју ће играчи Барселоне носити у гостима. Уместо досадашње наранџасте боје, ван свог стадиона Каталонци ће наступати у зеленој опреми.

Гостујући дрес Барселоне неодољиво подсећа на комбинацију коју је каталонски клуб имао пре скоро две деценије. Тада су од 1992-1994. године, асови попут Ромарија и Стоичкова носили легендарне зелене дресове.

Према првим реакцијама навијачи нису одушевљени овом варијантом, али нема сумње да ће и они бити одлично продавани.

Нови дресови Барселоне биће пуштени у продају 5. јуна.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару