Красић на мети "ђавола"

Милош Красић на мети Алекса Фергусона. После одличних игара у дресу московског ЦСКА и репрезентацији Србије, Красић близу Олд трафорда. Ферги би у тиму волео да види и Невена Суботића, а ускоро мора да се одлучи и о судбини Бамбија Тошића.

После сјајних игара у дресу московског ЦСКА и у репрезентацији Србије, медији Милоша Красића свакога дана селе из једног у други клуб.

Управа московског клуба успела је да задржи српског репрезентативца бар још ову полусезону, али сада је већ извесно да ће на лето он променити средину.

Иако су екипе Милана и Реала биле прве које су најавиле довођење Красића, у последње време и премијерлигашки клубови најозбиљније размишљају о овом трансферу.

Према последњим информацијама које долазе са Острва, менаџер Манчестер Јунајтеда, Алекс Феругон, озбиљан је у намери да српског репрезентативца доведе у своје редове.

Посебан утисак на Фергија, Красић је оставио у овогодишњем издању Лиге шампиона, када је био најбољи играч на терену, у ремију своје екипе на Олд трафорду. Не памти се када је неки играч тако лако "бушио" задњу линију Јунајтеда, а своју сјајну игру Красић је крунисао и голом на тој утакмици.

Висина трансфера за најбољег играча "армејаца" могла би да достигне 16 милиона фунти, али Фергусон је спреман да у супротном смеру пошаље Кореанца Парк Ји-Сунга, што би смањило цену на 10 милиона фунти.

На реду је сада ЦСКА који је, и поред обећања да ће у случају добре понуде пустити нашег репрезентативца да иде, сада почео да се предомишља.

Красић је одличним играма ове сезоне поново главни мотор московске екипе, па управа није више толико расположена да се одрекне услуга српског репрезентативца.

Московљани рачунају да ће и на предстојећем Мундијалу у Јужној Африци наш фудбалер пружити одличне партије, што би повећало његову цену на трансфер пијаци.

Имајући све то у виду, тешко је очекивати да ће се судбина нашег репрезентативца знати пре краја Мундијала.

Иначе Красић није једини српски фудбалер о коме се расправља на Острву. Ферги је раније већ најавио да би у свом тиму волео да види Невена Суботића, који би уз Видића и Фердинанда додатно ојачао задњу линију Јунајтеда.

Шкотски стручњак у наредних неколико дана такође мора да се одлучи шта ће урадити са Бамбијем Тошићем, који је полусезону одлично одиграо на позајмици у Келну.

Немачки клуб покушаће по сваку цену да задржи играча на позајмици и наредне сезоне, а Ферги ће после одличних Бамбијевих игара добро морати да размисли о судбини овог фудбалера.

Ипак нису само српски репрезентативци тема на Олд трафорду. Намера управе "ђавола" да Вејну Рунију продужетак уговора понуди тек по завршетку Мундијала у Јужној Африци изазвала је пометњу на Острву.

Вејн Руни, који је ове године постигао 46 голова у свим такмичењима и проглашен за најбољег играча Премијер лиге, прима 90.000 фунти недељно, што је далеко испод примања неких других играча, попут Џона Терија, Френка Лампарда и Стивена Џерарда.

Занимљиво је да Руни чак није најплаћенији играч у свом клубу, испред њега по примањима је Рио Фердинанд.

Уговор најбољем играчу Јунајтеда истиче за две године, а управа је спремна да му за продужетак сарадње понуди 120 хиљада фунти недељно.

Навијачи су у страху да, због одуговлачења управе, њихов љубимац не прихвати неку од примамљивих понуда Реала и Барселоне, али Ферги ипак није забринут због тога.

Шкотски стручњак се ослања на раније Рунијеве изјаве да је срећан у Јунајтеду и да му не пада на памет да мења средину.

Фергијев главни задатак ће бити да у наредној сезони нађе играча који би у нападу био права помоћ Рунију, с обзиром да се Бугарин Бербатов показао као промашај. Главни кандидат за то је играч Реала из Мадрида Карим Бензема.

Иако је најавио да не жели да напусти "галактикосе", није тајна да је француски интернационалац јако незадовољан минутажом у клубу. Фергусон је спреман да за Бензему понуди преко 30 милиона фунти, али и у овом случају, коначан одговор неће се знати пре завршетка Мундијала.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи