Румениге: Без трошења

Председник немачког фудбалског шампиона Бајерна из Минхена Карл Хајнц Румениге рекао је да управа клуба неће следеће сезоне трошити много новца на појачања.

Бајерн је у суботу победио Бохум са 3:1 и коло пре краја обезбедио 22. титулу шампиона Бундес лиге.

"Не требају нам велике промене. Задржаћемо најбоље играче и наставити да радимо са младим фудбалерима", рекао је Румениге немачким медијима.

Екипа Луја ван Гала је ове сезоне изборила и пласман у финале Лиге шампиона. Бајерн ће се 22. маја у Мадриду за престижан трофеј борити са италијанским Интером. Без обзира на исход утакмице, клуб ће зарадити много новца.

"Ово ће бити највећи обрт у клупској историји. Наш профит ће порасти и 16. узастопну сезону ћемо завршити са добицима", рекао је Румениге немачким медијима.

За разлику од многих европских клубова, Бајерн нема велике дугове. У прошлој фискалној години немачки шампион је имао обрт од 290 милиона евра.

"Ако бисмо правили 'луде' трансфере, као што то чини Реал Мадрид, сигурно бисмо поправили пласман на листи најбогатијих клубова. Али,= то није наш циљ. Ми желимо да наставимо да радимо без губитака", рекао је он.

"То је оно што нас разликује од осталих најбољих европских клубова, чијим губицима нема краја", додао је Румениге.

Тренер Ван Гал је у првој сезони на клупи Бајерна уврстио у тим играче из младог тима Бајерна, а Румениге је похвалио такву одлуку.

"Ван Гал је показао велику храброст. Не могу да се сетим ниједног тренера Бајерна који је увео у први тим толико младих играча", рекао је Румениге.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи