Хорор у Загребу

Укупно 15 полицајаца, од којих један тешко, и шесторица навијача повређени су у суботу увече током и након фудбалске утакмице између Динама и Хајдука на загребачком стадиону Максимир, саопштила је полиција на конференцији за новинаре.

Према досадашњим подацима полиције, приведен је 91 навијач, од тога 66 домаћих и 25 гостујућих.

Током дивљања хулигана на северној трибини максимирског стадиона непознати починилац је на интервентног полицајца из Вараждина бацио пиротехничко средство и тешко га повредио. Полицијац је остао без ока, навела је полиција.

Један навијач је задобио прострелну рану, када је, према досадашњим подацима полиције, због физичког напада хулигана који су у близини максимирског стадиона напали полицијско возило,полицајац пуцао из службенопг пиштоља.

Полиција за сада нема информације о тежини повреда навијача, а поједини медији наводе да је реч о 29-годишњем припаднику навијача Динама ,Бад Блуе Боyса, с прострелном раном на прсима.

Нереди су почели уочи другог полувремена када су на северној трибини навијачи Динама почели да чупају столице и бацају их на терен заједно с бакљама. Нереди су се брзо проширили и на источну трибину па су реаговали полицајци на које су хулигани бацали бакље и столице.

Сукоб хулигана и полиције се проширао и на улице око стадиона.

Према подацима полиције, група навијача напала је и саобраћајне полицајце. Један од полицајаца је пуцао два пута у ваздух, након чега су се хулигани разбежали.

У дивљању након утакмице укупно је оштећено пет полицијских возила, два аутобуса и два трамваја.

Полиција истиче да бројке о броју повређених и приведених нису коначне, јер информације с терена још пристижу.

Утакмицу је пратило око 10.000 гледатеља, од којих око 600 навијача Хајдука. Резултат је био 0:0, а Динамо је освојио првенство Хрватске.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи