Сити је мали клуб за мене

Голман Јувентуса Ђанлуиђи Буфон рекао је да је одбио понуду Манчестер ситија, пошто енглески премијерлигаш није "довољно велики клуб".

Управа Манчестер ситија је прошлог лета наводно понудила 75 милиона евра за Буфона, али је репрезентативни голман ипак остао у Торину.

"Нисам изненађен што многи познати играчи одбијају понуде Манчестер ситија, пошто желе да играју у најбољим клубовима. Најбољи фудбалери света желе да играју у три најквалитетније лиге, у не више од пет или шест европских екипа", рекао је Буфон за Дејли Експрес.

"То је листа елитних клубова, а Манчестер сити мора да прихвати чињеницу да није један од њих. Прочитао сам да је летос Сити био заинтересован за мене. Не знам да ли су послали понуду, али сигурно је не бих ни разматрао", додао је он.

Буфон је рекао да би Сити морао да се квалификује у Лигу шампиона, ако жели да привуче познате и квалитетне фудбалере.

"Не бих могао да оправдам одлуку о напуштању једног од најпознатијих клубова због преласка у екипу која не игра фудбал на највишем нивоу. Довели су неке фантастичне играче, али ако желе да доведу још боље фудбалере, морају ове године да се пласирају у Лигу шампиона", рекао је Буфон.

Буфон је у каријери играо за Парму и Јувентус, а за репрезентацију Италије, са којом је 2006. године освојио Светско првенство, наступио је 100 пута.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи