Достанић: Желим нападачки фудбал

Нови тренер Црвене звезде Ратко Достанић истакао је да жели да његова екипа игра једноставан и нападачки фудбал, али да за драстичне промене треба времена.

Достанић, који је данас наследио Владимира Петровића на клупи Црвене звезде, казао је да ће му први задатак бити да екипу морално подигне и извуче из апатије у коју је упала.

"Ово је велика одговорност за мене, али не плашим се изазова. Учинићемо све да на крају сезоне будемо прваци", казао је Достанић на конфернеицји за новинаре на стадиону Звезде.

"Много је тешко променеити начин игре за кратко, драстичних промена неће бити. Идеја је да играмо брзо и нападачки. До тога ћемо доћи озбиљним радом, али за то треба времена. Сада је најважније да играчи буду 'чисте' главе", додао је Достанић.

Спортски директор Црвене звезде Иван Аџић рекао је да управа клуба није планирала промену тренера, али да је морала да проба да "шок терапијом" оствари напредак у игри.

"Промена тренера није разлог пораз од Металца, већ лоше игре и тесни резултати који нас прате дуже време. Није Петровић једини кривац, сви смо криви. Али у фудбалу је неминовност да први страда шеф струке", рекао је Аџић.

Спортски директор Звезде додао је да је било више кандидата за тренера, али да је Достанић изабран јер је већ обављао функцију директора омладинске школе црвено-белих и није било потребе да се упућује у ситуацију у клубу.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи