Аустралија већ спрема план

Потенцијални организатори фудбалског Светског првенства у Аустралији финансијски ће осталим спортовима платити коришћење стадиона за турнир које би у тој земљи могао да се одржи 2018. или 2022. године.

Фудбалски савез Аустралије би у случају да добије организацију једног од два Мундијала био принуђен да током месец дана такмичења користи и стадионе две тамошње рагби лиге, као и терен за крикет у Мелбурну који је капацитета 100.000 места.

"Савез је свестан да би организација Светског првенства била сметња другим спортовима и прихватамо обавезу да са њима покушамо да негативне ефекте сведемо на минимум", казао је извршни директор

Фудбалског савеза Бен Бакли после данашњег састанка са представницима државних власти.

Светска фудбалска федерација (Фифа) домаћине два турнира изабраће у децембру, а очекује се да ће организација Мундијала 2018. године припасти некој европској кандидатури: односно Енглеској, Русији, заједничкој понуди Шпанији и Португала, те Холандије и Белгије.

Аустралија би се у том случају борила за улогу домаћина Светског првенства 2022. године, а ривали би јој били Јапан, САД, Индонезија, Катар и Јужна Кореја.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи