Читај ми!

Реал Мадрид потврдио да ће учествовати на Светском клупском првенству

Фудбалски клуб Реал Мадрид потврдио је да ће учествовати на Светском клупском првенству 2025. године у САД. У медијима су се појавиле информације да ће одустати од тог такмичења јер је изјава тренера Карла Анћелотија погрешно протумачена.

Реал Мадрид и његов тренер Карло Анћелоти разјаснили су да ће се освајач Лиге шампиона такмичити на Светском клупском првенству следеће године, иако је Италијан у данашњем интервјуу за Ил ђорнале рекао да ће клуб "одбити позив", преноси Би-Би-Си.

Анћелоти је касније на друштвеним мрежама објавио да његове речи нису протумачене на прави начин.

"Моје речи о Светском првенству нису протумачене на прави начин. Наравно да немам ништа против тога да учествујемо на том турниру, јер то је шанса да освојим нови пехар са Реалом", рекао је Анћелоти.

Клуб из Мадрида се огласио саопштењем у којем наводи да ће играти на турниру.

"Реал Мадрид жели да објави да ни у једном тренутку није било питања у вези са нашим учешћем на новом клупском Светском првенству које ће организовати Фифа у наредној сезони 2024/2025. Наш клуб ће учествовати, како је планирано у овом такмичењу и ми смо поносни и узбуђени што смо у то укључени. Желимо још једном да инспиришемо милионе наших навијача широм света новим трофејом.", нагласио је Реал.

Реал је један од 12 европских клубова који су се већ квалификовали за Светско првенство на којем ће играти 32 тима из целог света и који ће се одржати у САД од 15. јуна до 13. јула 2025. године.

четвртак, 20. јун 2024.
34° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије