Читај ми!

"Орлићи" у полуфиналу Европског првенства

Фудбалери кадетске репрезентације Србије пласирали су се у полуфинале Европског првенства за играче до 17 година победом над Аустријом резултатом 3:2.

Србија ће у полуфиналу играти са победником дуела између Португалије и Пољске, који се игра у четвртак.

Аустрија је повела већ у 24. секунди меча, када је Огенетеџири Адеџенугуре одлично реаговао на дугачку лопту Малгуса Далпаиза.

Међутим, Србија је већ у четвртом минуту изједначила. Први гол на турниру постигао је Ђорђе Ранковић, након маестралне асистенције Алексе Василића који је петом упослио Ранковића, а овај рутински савладао противничког голмана.

Аустрија је била бољи ривал у наставку првог полувремена, али није успела да дође до новог вођства, што су "орлићи" знали да казне.

Након контре у првом минуту надокнаде времена, Андрија Максимовић је одличним додавањем пронашао Ранковића, који је после дивног дриблинга пласирао лопту у противничку мрежу за преокрет.

Своју одличну партију Ранковић је употпунио асистенцијом за Михајла Цветковића у 55. минуту, када је Србија повела са 3:1.

До краја је Аустрија успела да другим голом Адеџенугуре у 79. минуту смањи заостатак, а завршницу је додатно занимљивијом учинио црвени картон који је добио Урош Ђорђевић у четвртом минуту надокнаде.

До краја су "орлићи" ипак одолели и пласирали се у полуфинале.

субота, 22. јун 2024.
35° C

Коментари

Izbor
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
А фудбал?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?