Читај ми!

Партизан о Суперлиги: Наставићемо да подржавамо спортске вредности које промовише Уефа

Фудбалски клуб Партизан саопштио је да ће по питању оснивања Суперлиге чврсто остати уз Европску фудбалску унију (Уефа).

Европски суд правде пресудио је у четвртак да су незаконити прописи Европске фудбалске уније (Уефа) и Међународне фудбалске федерације (Фифа) који забрањују клубовима да се прикључе Суперлиги.

Бројни европски клубови огласили су се и одбацили могућност да ће наступити у Суперлиги, а данас је Уефу подржао и београдски Партизан.

"Партизан је упознат са одлуком Европског суда правде у случају Суперлиге. Као један од клубова са најдужим стажом у ЕКА (Европска клупска асоцијација), наставићемо да подржавамо спортске вредности које промовишу Уефа и ЕКА, као кровне организације европског фудбала, јер синергишу све клубове и то је оно што ову игру чини глобално најпопуларнијим спортом", наведено је у саопштењу из Хумске.

Из Партизана истичу да верују да се праве вредности фудбала и свега онога што он представља могу остварити једино кроз институционалну сарадњу ЕКА и Уефе.

"Сходно томе, ФК Партизан не подржава оснивање Суперлиге", нагласили су из Партизана.

Европска Суперлига је пројекат који је 12 клубова покренуло у априлу 2021, али су због критика јавности то такмичење, пре него што је и почело, напустили Арсенал, Челси, Ливерпул, Манчестер сити, Манчестер јунајтед, Тотенхем, Интер, Милан, Атлетико Мадрид и Јувентус.

Пројекат Суперлиге тренутно јавно подржавају само Реал Мадрид и Барселона.

недеља, 19. мај 2024.
28° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара