Читај ми!

Митровић и Бабић после пласмана на ЕП: Уз моменте у Португалији, један од најлепших тренутака у репрезентацији

Репрезентативац Србије у фудбалу Александар Митровић истакао је након ремија са Бугарском и пласмана на Европско првенство да је у последњих десет година, уз победу над Португалијом у квалификацијама за Светско првенство у Катару, доживео један од најлепших тренутака у репрезентацији.

Репрезентација Србије у фудбалу пласирала се на првенство Европе након ремија са селекцијом Бугарске 2:2 у Лесковцу у последњем колу квалификација. 

"Сигурно у последњих десет година, уз моменте у Португалији, један од најлепших тренутака у репрезентацији. Феноменална атмосфера, једна тешка утакмица, више на психичком нивоу него на физичком, али успели смо, ставили смо себе у ситуацију где нам и бод игра. И што је најбитније, успели смо да остваримо тај бод и да одемо на Европско првенство после 24 године. Мислим да је ова генерација показала од чега је саткана. Ово је треће велико такмичење на које иде, плус смо били први у Лиги нација. Тако да, јако леп дан је за српски фудбал и надам се да ће цела Србија умети да заједно са нама прослави овај велики, велики успех", навео је Митровић.

Србија је заузела друго место у Групи Г, а прву позицију заузела је селекција Мађарске. Голове за "орлове" против Бугарске постигли су Срђан Бабић и Милош Вељковић.

Митровић је честитао саиграчима на постигнутим головима и навео да је Бабић због вируса последњих дана пре утакмице био ван тренажног процеса.

"Стиснуо је зубе, одрадио целу утакмицу и дао гол. И шта да му кажем, све честитке. Јако ми је драго због њега", истакао је Митровић.

Бабић се захвалио Митровићу на подршци и рекао да је репрезентација постигла велики успех.

"Нисам ни задње коло играо у клубу, прескочио сам ту утакмицу, али као и увек са великом жељом, одазвао сам се позиву у репрезентацији Србије и дао сам све од себе. Честитам и целој екипи, свим момцима, стручном штабу. Фантастичан успех. Као што је Митровић рекао, 24 године нисмо били део Европског првенства. И драго ми је да смо вечерас то успели", рекао је Бабић.

среда, 01. мај 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво