Читај ми!

ТСЦ против Вест Хема у Лондону почиње групну фазу Лиге Европе

Фудбалери ТСЦ-а из Бачке Тополе одиграће први сусрет у групној фази Лиге Европе против лондонског Вест Хема. Дуел почиње у 21.00, а ток утакмице можете пратити на нашем порталу.

Вест Хем слови за апсолутног фаворита против ТСЦ-а због искуства и играчког квалитета, али и реномеа, јер лондонски клуб почиње надметање у Лиги Европе као прошлогодишњи освајач трећерангираног европског такмичења - Лиге конференција.

ТСЦ је дебитант у европским такмичењима. У сезони 2020/2021. играли су квалификације за Лигу Европе, а ове сезоне до групне фазе стигли су након пораза од Браге у трећем колу квалификација за Лигу шампиона.

Екипа из Бачке Тополе најсјаније дане у историји клуба дугој век и једну деценију започела је 2019. године када је тријумфовала у Првој лиги Србије.

Финансијска улагања, пре свега од Фудбалског савеза Мађарске у изградњи и сређивању инфраструктуре, као и стабилизација тима и покретање академије која се простире и изван граница Бачке Тополе довели су до тога да је ТСЦ последњих година конкурентан тим у Суперлиги Србије. 

Праве испите у Европи ТСЦ ће имати у оквиру Групе А против поменутог енглеског тима, али и Олимпијакоса и Фрајбурга.

Вест Хем, клуб дуге традиције

Фудбалски клуб Вест Хем је од 2012. године редовни члан Премијер лиге, а основани су 1895. године у Лондону. Највећи успех клуб је остварио 1965. године тријумфом у Купу победника купова и 2023. године, када су освојили поменуту Лигу конференција.

У домаћим такмичењима издваја се податак да су три пута освајали ФА куп.

Вест Хем је нову сезону најквалитетнијег националног такмичења у фудбалу почео веома добро, убележили су три тријумфа, по један пораз и реми, налазе се на шестој позицији Премијер лиге.

Тренер лондонског тима, искусни Дејвид Мојес практикује формацију 4-2-3-1, понекад у зависности од противничког наступа, поставка играча на терену доживљава модификацију у 4-1-4-1.

Може се рећи да је Вест Хем изузетно добар тим против кога ће ТСЦ морати да игра дефанзивно, односно да играчи српске екипе буду директни са лоптом. Прекиди и транзициона игра делују као најбољи сценарио за постизање гола на домаћем терену.

Фудбалери као што су Џејмс Ворд-Праус, Микаил Антонио, Џарод Боуен и Лукас Пакета издвојили су се ове сезоне као најбољи играчи Вест Хема.

Одлазак Деклана Рајса у Арсенал пореметио концепт игре лондонског тима из прошле сезоне, али његов недостатак анулирају Томаш Соучек и Ворд-Праус.

Дуел ТСЦ-а и Вест Хема у Лондону почиње у 21.00, а ток утакмице можете пратити на нашем порталу.

Група А: 

1. ТСЦ 
2. Вест Хем
3. Олимпијакос
4. Фрајбург

среда, 17. јул 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару